dinsdag 3 maart 2015

Ghetto People feat. L-Viz - In the ghetto


Noem het een gebrek aan opvoeding (Pap?) maar de hiphopversie van de klassieker In the ghetto was in 1996 mijn allereerste kennismaking met Elvis Presley. Ik vond het een leuk nummer, maar de fans van The King of Rock n’ Roll buitelden over elkaar heen toen dit nummer uitkwam. Een nummer van hun held zó ‘verkrachten’. Het was een schande! Heiligschennis!

De clip speelt zich af in Las Vegas, compleet met rappende ‘angry young men’ in een cabrio. Maar net als alles in Sin City was ook deze act volledig fake. De gangsta-rappers kwamen niet uit de USA maar uit Duitsland en de zanglijnen van Elvis werden niet gezongen door de imitator in de clip, maar door The King himself.

Want dat deze rock n’ roll held nog steeds in leven is, staat als een paal boven water. In 2002 bracht hij nog de single A little less conversation uit met de Nederlandse discjockey Junkie XL. Destijds afgekort tot JXL omdat The King op die leeftijd niet meer geassocieerd wilde worden met drugs. En laatst zagen we hem nog chillen op een paradijselijk eiland, samen met onder andere 2Pac, John Lennon en Kurt Cobain. Nee, mij houd je niet voor de gek…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten