dinsdag 28 april 2015

Party Animals - Aquarius

Als blogschrijver wil je een zo groot mogelijk publiek bereiken. En dan is het fijn als je blogs worden gedeeld door je lezers. Maar ja… Voor niets gaat alleen de zon op. En dat betekent dat je op zijn tijd ook eens wat terug moet doen. Dat besefte ik toen mijn vader enkele weken geleden stopte met het delen van mijn stukjes op Facebook.

Inmiddels is het weer goed tussen ons en deelt hij mijn verhalen weer, maar ja… je wilt die ouwe er toch bij houden. En dat lukte kennelijk niet met een nep-Elvis of een dode James Brown. Dus daalde ik opnieuw af in mijn archieven en vond daar, toch best wel bovenaan, de Party Animals met Aquarius…

Maar wat heeft deze 90’s hit nu te maken met mijn vader? Een man, gevormd in de late sixties, de hoogtijdagen van de hippie-cultuur? Ja… de Party Animals waren voor het eerst te zien in de clip van ‘I wanna a hippy’ en natuurlijk herinneren wij ons party animal Paul, maar dat is toch echt te ver gezocht. Nee. Het is vele malen beter! Aquarius is een rechtstreekse cover van een hit uit ‘Hair’. Een rockmusical en later film waar de peace, love en happiness vanaf droop…

Hair vertelt het verhaal van een groep hippies die zich de kinderen van de ‘Age of Aquarius’ noemen. Ze proberen een onbezorgd leven te leiden in New York maar moeten eigenlijk hun dienstplicht vervullen. Destijds een gegarandeerd ticket naar Vietnam inclusief gemillimeterd haar. En dat was wel het laatste waar een beetje zichzelf respecterende hippie aan moest denken.

Aquarius’ was het openingsnummer. De tekst is geïnspireerd op het rotsvaste geloof van de hippies dat de wereld op korte termijn de ‘Age of Aquarius’ zou binnen treden. Een periode van alleen maar liefde, licht en menslievendheid.

Toen de Party Animals er mee aan de haal gingen, bleef er echter weinig over van al die liefde, dat licht en die menslievendheid. Met hun beukende beats knalden ze de hitlijsten in. In één keer binnen op plaats 10 en daarna vrijwel direct door naar de hoogste positie. En daarmee overtroffen ze ruim het succes van de hippie-hit zelf, die niet verder kwam dan de twaalfde plaats. En ze bestaan nog steeds, zij het in gewijzigde samenstelling. In 2014 zetten ze nog heel Lowlands op zijn kop. Een echte evergreen dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten