dinsdag 7 april 2015

Ross & Iba - Wassenaar

Het was april 1996 en we hadden een ijskoude winter achter de rug. Maar liefst 121 vorstdagen en een gemiddelde temperatuur van onder het vriespunt. Veel kouder hadden we het die eeuw nog niet gehad. En ondanks al die ontberingen bleek het niet koud genoeg voor een Elfstedentocht! Nederland was teleurgesteld en snakte naar de zomer. Naar een zomerse plaat. Een plaat die sprak van zon, zwoelheid, liefde en lust…

En toen kwamen Ross & Iba de Top 40 binnen met ‘Wassenaar’. Spontaan schoot de temperatuur omhoog. Tot ver boven de 20 graden Celsius. Gekleed in afritsbroek en strak naveltruitje – want dat was de mode – rapte ik het nummer mee: “Waar zag ik haar? In Wassenaar! Ik ontmoette haar… In Wassenaar! Ze had een dure Jaguar…”

De bijbehorende video bevatte een vette knipoog naar twee topacts uit die tijd: de Party Animals, die net hun eerste hit scoorden met Have you ever been mellow? en Captain Jack, die met het naar zichzelf vernoemde nummer op dat moment de hoogste positie bekleedde in de Top 40. Beide acts komen even voorbij in de clip.

Na Wassenaar werd het echter stil rond het tweetal. Ze brachten nog twee singles uit maar die kwamen niet verder dan de Tipparade. Ook werkten ze in 2001 nog mee aan ‘Ding ding ding (wat een lekker ding)’ maar die single bereikte evenmin de Top 40.

Maar het rappersduo is weer terug! Compleet met website en Facebook. In een eerdere editie van dit blog zagen we ze al meewerken op een plaat van die andere oude Hollandse hiphopheld Extince. Hun laatste wapenfeit is echter de single Get on the floor! Ook hebben ze recentelijk met de Surinaamse kaseko-band ‘Aptijt’ de SuRemix van ‘Wassenaar’ uitgebracht. Wie weet kom je ze dus binnenkort weer tegen op een festival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten