dinsdag 26 mei 2015

Re-Play & Gordon - Never nooit meer

Compleet verrast was ik toen ik afgelopen vrijdag opeens getuige mocht zijn van de rentree van Re-Play op de vaderlandse radio. Het was alsof ik werd teruggeworpen in de tijd. Het enige wat bij het live-optreden nog ontbrak was de stem van Gordon. Want de grootste hit scoorde de Nederlandse R&B-formatie uiteindelijk met deze veelbesproken zanger. Met ‘Never nooit meer’ behaalden ze in 1999 de vijfde plaats in de Top 40.

Natuurlijk, Re-Play had zijn naam op dat moment allang gevestigd. Wie kan hun nummers ‘Kijk om je heen’ en ‘Ala day (ik leef alleen voor jou)’ immers níet woordelijk meezingen? En we hebben het wél over de winnaars van maar liefst drie TMF-awards voor beste R&B-groep nationaal. Al kan dat ook geweest zijn omdat er wat weinig concurrentie in die categorie was. Want wie kent Sat-R-Day en Lloyd niet? Nou vooruit, Edsilia Rombley stond ook tussen de genomineerden, maar nog zonder decolleté-jurk en in die jaren met ongeveer 0 hits van betekenis.

De samenwerking met Gordon leverde de band toch de meeste Top 40-hits op. Nog drie keer zouden ze de nationale hitparade te bereiken. Daarna was het gedaan met de successen. Een van de zangers van Re-Play, Mark, ging vervolgens solo en het werd stil rond de groep. Ze bleven nog wel optreden maar er verscheen in Nederland geen nieuw materiaal.

Mark zelf maakte ondertussen vooral furore door zijn strijd tegen de kilo’s. Hij werd winnaar van ‘De Afvallers met Sterren’ waarbij hij tijdens het programma 35 kilo verloor. Inmiddels staat de teller op 80 verloren kilo’s (!) en is hij personal trainer bij een sportschool.

Toch heeft hij zijn liefde voor het zingen altijd behouden en dit jaar voegde hij zich weer bij Re-Play. En in april van dit jaar traden zij voor het eerst weer in de Nederlandse schijnwerpers. Toevállig in het programma ‘Goor draait door’. Alhoewel… toevallig? De host van die avond liet daarna geen medium onbenut om aan te geven dat hij een hereniging wel zag zitten. Dus wie weet kunnen we straks weer genieten van zo'n heerlijk mierzoet duet. Maar... Eerst maar eens de nieuwe single.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten