dinsdag 19 mei 2015

Toy-Box - The sailor song

Wie kent ze nog: Toy-Box. Een soort (wie kent díe nog?) Aqua 2.0. Stoere rapper, afhankelijk vrouwtje, eenvoudige melodietjes, kinderachtige, maar vermakelijke clips en dito songteksten. Tarzan & Jane was hun eerste hit, daarna volgde Best Friend en hun laatste succesje was The Sailor Song.

De kenners onder ons schaarden deze vorm van muziek onder de bubblegum-pop. Veel te zoet en de smaak was gauw weg. Het was ook muziek met een knipoog. Een knipoog naar de in die jaren alom vertegenwoordigde eurodance. Maar ook een knipoog naar Hollywood. Want de Deense danceact legde in elk clipje wel een link naar een fameuze blockbuster.

De link naar de diverse Tarzan-films is uiteraard niet te missen in hun eerste single. En aan het einde van de clip behorend bij de tweede hit Best Friend komen opeens de laserzwaarden uit Star Wars te voorschijn. En ook in The Sailor Song vinden we twee beroemde filmquotes terug.

That’s not a knife, THIS is a knife”, bekend van Crocodile Dundee, de wereldvreemde held die drie straatovervallers de stuipen op het lijf jaagt als hij hen zíjn mes toont. Maar ook “I’m king of the world!” Natuurlijk uit de film Titanic. Al loopt het in de clip van Toy-Box, mede dankzij een cadeautje van een jaloerse albatros, iets anders af dan de zanger waarschijnlijk had gehoopt.

Toen na The Sailor Song verder succes uitbleef, gingen zangeres Aneela en rapper Amir ieder hun eigen weg. Aneela stortte zich op haar zangcarrière terwijl Amir aan de slag ging als dansleraar. Maar… zo vertelde de zangeres in 2012, een reünie wordt niet uitgesloten. Al zal dat niet onder de vertrouwde naam zijn. We zijn benieuwd…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten