dinsdag 2 juni 2015

E-Rotic - Max don't have sex with your ex

‘Sex sells’ moeten de makers gedacht hebben toen ze dit nummer uitbrachten. Want niet alleen de single zelf, maar ook de bandnaam kreeg een erotische lading. En ze kregen nog gelijk ook. ‘Max don’t have sex with your ex’ van E-Rotic werd een dikke hit.

En dat kwam vast niet omdat Europa in 1994 opeens massaal op stond om deze boodschap van deugdzaamheid uit te dragen. En het lag vast ook niet aan die vernuftige songtekst. Mooie jongen Barry zou er zijn neus voor hebben opgehaald en het hebben afgedaan als ‘rijmelarij van het niveau lik-me-vessie’.

Het succes smaakte naar meer en de hit van de Duitse eurodance-formatie kreeg een opvolger met ‘Fred come to bed’. Het was het tweede hoofdstuk in de trilogie van E-Rotic. Max blijkt daarin de beroerdste niet te zijn. Omdat hij zo druk is met zijn ex, schuift hij zijn beste vriend Fred naar voren om zijn zingende vriendin de nacht door te helpen. Maar Fred lijkt toch wat terughoudend. Hoe de vriendin van Max ook aandringt, tot een rendez-voustje tussen de lakens komt het niet.

Van ellende belt zij uiteindelijk maar Fritz. Het is het derde en tevens laatste hoofdstuk met de iets minder subtiele titel ‘Fritz love my tits’. Fritz is namelijk een geweldige minnaar. Maar dát is echt een stap te ver voor Max. Hij laat er geen misverstanden over bestaan en dreigt de arme jongen wat aan te doen als hij niet gauw zijn handen van haar afhaalt.

Hoe het afloopt komen we helaas niet te weten. Na de derde single gaat het hoofdstuk E-Rotic in Nederland dicht. Alleen in de Duitstalige landen scoren ze nog wat hits. Ook wagen ze nog een poging om het Eurovisie Songfestival te bereiken. Maar in de Duitse voorronde sneuvelen ze omdat voor de hoogblonde zangeres pijnlijk duidelijk wordt dat live zingen toch van een hele andere orde is dan het inzingen van een nummer in een studio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten