dinsdag 9 juni 2015

Puff Daddy - Come with me

De afgelopen Top 2000 werd ik verrast door een intro dat wel héél bekend klonk. Een nummer dat ik nooit had verwacht in deze lijst der lijsten. En áls het al zo zou zijn, dan in ieder geval niet zo hoog. Maar naarmate het intro vorderde leek het er toch echt op dat Puff Daddy met ‘Come with me’ zich had genesteld tussen de grootste klassiekers uit de muziekgeschiedenis.

Dát nummer? Ik kon het me niet voorstellen. En het was nou ook niet bepaald zo dat de film waarvoor ‘Come with me’ was uitgebracht, zijn voetsporen had nagelaten in de historie van Hollywood. Sterker nog, Godzilla werd in 1998 genomineerd voor maar liefst 5 Razzies, waaronder de meest prestigieuze: slechtste film.

De echte fans zien het niet eens áls een Godzilla-film. Het speelde zich namelijk niet af in Tokyo maar in New York, daarnaast was het monster te klein, het spuugde geen vuur en het werd verslagen door mensen, niet door een nóg groter monster. De Japanners voelden zich zelfs genoodzaakt een en ander recht te zetten in een latere Godzilla-film. Zij maakten daarin duidelijk dat de Amerikanen weliswaar claimden dat de ‘New York-attack’ uit 1998 het werk was van Godzilla, maar dat het toch echt een ander monster betrof.

Het enige wat wél goed uitgevoerd was bij deze film was de marketingcampagne. Godzilla werd flink gehypet. Steeds werden we op billboards en bussen herinnerd aan het gigantische formaat van de hoofdfiguur. En in de trailer kregen we enkel de enorme poot te zien.

‘Come with me’ was onderdeel van die marketingcampagne. Een bijzondere combinatie van stevige gitaren en hiphop. Puff Daddy maakte het nummer samen met Jimmy Page. Een man waarvan ik sinds kort weet dat ik hem niet alleen ken van dit hitje met de vermaarde rapper, maar toch vooral omdat hij oprichter en gitarist was van de legendarische rockband Led Zeppelin. Hun belangrijkste werk naast Stairway to heaven en Whole lotta love? Kashmir!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten