dinsdag 23 juni 2015

The Course - Ain't nobody

Ik begin mijn blog dit keer verrassend genoeg met iemand die de jaren ’90 niet eens heeft meegemaakt. Zelfs niet één dag. De Chinees-Engelse Jasmine Thompson werd op 8 november 2000 geboren in Londen. Op dit moment hoor je haar veelvuldig voorbij komen met dj en producer Felix Jaehn (1994) in een van de grootste zomerhits van 2015: Ain’t nobody (loves me better).

Een nummer waarbij ík direct moet denken aan The Course. Ain't nobody was de tweede hit van deze Nederlands / Engelse danceact. Maar zij waren niet de enigen in de jaren ’90 die het nummer van Rufus en Chaka Kahn coverden. Eerder in dat decennium waagden Achterin de platenkast-kandidaten Diana King, bekend van de single ‘Shy guy’ en rapper LL Cool J, bekend van NCIS, zich al aan het nummer. Waar het bij hen echter bij een bescheiden hitje bleef, was het voor The Course hun tweede Top 10-succes.

Vóór deze single had de groep namelijk al flink gescoord met ‘Ready or not’. Een cover van 90’s iconen The Fugees, dat bijzonder genoeg eerder in de Top 40 stond dan het origineel. Oorspronkelijk was dit nummer uitgebracht onder artiestennaam The Source. Maar met die keuze was een andere Source het niet eens. De band was echter niet voor één gat te vangen. Ze draaiden twee letters om en veranderden verder… niets.


‘Ready or not’ werd destijds ingezongen door de Nederlandse Irma Derby. Een zangeres die ook haar stem leende aan ‘Een moment zonder jou’ van Nasty. Tegenwoordig manifesteert zij zich als een frequent bezoeker van talent shows. Popstars, X-Factor en The Voice of Holland: ze heeft ze allemaal afgevinkt.

En zo is het cirkeltje weer rond. Want de bekendheid van Jasmine Thompson begon op een zangwedstrijd. Alleen won zij wél. Vervolgens zong zij al op 12-jarige leeftijd Ain’t nobody (loves me better) in. Het liedje werd gebruikt in een commercial van een Engelse supermarkt en Jasmine had haar eerste hitnotering te pakken. De remix van Felix Jaehn zorgde er echter voor dat zij ook buiten het thuisland doorbrak. Hopelijk voor haar houdt zij het langer vol dan The Course. Want na Ain’t nobody verdween de band van de planeet. En werd daarmee een van de weinige two-hit-wonders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten