dinsdag 14 juli 2015

Des'ree - Life


“Ik ben bang in het donker, helemaal als ik in een park ben (…) Het allerbangst ben ik voor spoken. Ik eet dan liever een stukje geroosterd brood en kijk naar het avondnieuws.” Vrij vertaald het eerste gedeelte van een liedje uit 1998. Mooie jongen Barry zou er zijn achterste mee hebben afgeveegd.

Maar dan had hij wederom een grote klapper gemist. Want Life van Des’Ree was een gigantische hit die zomer. Het zonnige nummer verscheen aan het begin van de zomer in de Top 40 en het zou de hitparades niet verlaten voor Kerst.

Waarschijnlijk omdat dat het enige zonnige was waar we die zomer getuige van mochten zijn. De zomer van 1998 was een van de slechtste zomers in Nederland ooit. Terwijl in de rest van Europa met 45 graden Celsius niet alleen meer de mussen dood van het dak vielen, was het enige dat in Nederland naar beneden viel: regen.

Geen fijne zomer dus om voor het eerst met vier vrienden met een vouwwagen in Renesse op een camping te gaan staan. We zagen onszelf al: bibberend in de voortent, drie T-shirts aan en met onze enige trui om ons heen geslagen een biertje drinken. Beide handen om het flesje geklemd omdat dat tenminste nog een béétje warm was. Of schuilend onder onze zelf meegebrachte WC-bril terwijl we in de stromende regen met de WC-rol onder de arm naar het toiletgebouw spurtten.

Maar nee… de weergoden hadden het kennelijk goed met ons voor die week. Het was warm en droog en terwijl Life van onze illegale MTV-cd’tjes over de camping schalde genoten we met volle teugen van de zon. En dus heb ik nog steeds warme herinneringen aan het nummer dat in 2007 opnieuw de eerste plaats wist te bereiken. Alleen dan wel bij de verkiezing van de ‘Worst lyrics' door de BBC. Een terechte winnaar lijkt me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten