dinsdag 7 juli 2015

Queen Dancetraxx

Eind 1996, vijf jaar na zijn dood, kreeg Freddie Mercury niet alleen een standbeeld in Montreux, Zwitserland, maar werd hij ook geëerd met een muziekproject genaamd Queen Dance Traxx. Heel hip en eurohousend Europa was bijeen gekomen om de nummers van Queen in een nieuw jasje te steken.

Het resultaat was een album met maar liefst 17 Queen-covers met alle grote namen van destijds. Scatman JohnMr. President, DJ Bobo, Culture Beat, noem maar op. Maar als het album een poging was om mij als jongere kennis te laten maken met de muziek van Queen dan is dat maar een beetje gelukt. Slechts twee van de remakes op de CD zijn blijven hangen: Another one bites the dust van – God hebbe zijn ziel – Captain Jack en Who wants to live forever van Dune.

En als het bedoeld was als eerbetoon aan de Queen-zanger dan had de housende legerofficier het in ieder geval níet begrepen. De videoclip bij zijn versie van Another one bites the dust stond – net zoals al zijn clips – bol van het testosteron. De hoeveelheid vrouwelijk schoon dat in naveltruitjes op het scherm voorbij trok was weer enorm. Leuk voor mij als puber maar het had op die manier wel héél erg weinig te maken met Freddie Mercury.

Nee, dan deed Dune met ‘Who wants to live forever’ het toch een stuk gedistingeerder. Ze hadden voor de gelegenheid de stampende hardcore-beats aan de kant gezet en verrasten vriend en vijand met een stemmige ballad. En ook de clip sprak van respect. Met beelden die deden denken aan Highlander, de film waar het origineel van Queen voor geschreven was.


Voor mij als liefhebber van happy hardcore was het echter wel even slikken toen ik met een cassettebandje in de aanslag ‘de nieuwe Dune’ wilde opnemen. Gelukkig zorgde de South Bound Remix ervoor dat ik het nog steeds beschouw als een van de allermooiste nummers uit die tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten