dinsdag 4 augustus 2015

The Goodmen - Give it up

De jaren ’90 kennen weinig geheimen meer voor mij, maar toen ik het CV zag van The Goodmen was ik wel degelijk verrast. Ik had werkelijk geen idee dat deze jongens achter zoveel hits zaten. Veel clubhits die mijn muzikale jeugd kleurden, kwamen in één keer voorbij.

En nog steeds weten ze de hitlijsten te bestijgen. Vorig jaar stonden ze bijvoorbeeld nog in de Top 40 als Chocolate Puma met ‘Step back’. Maar Zki & Dobre zijn ook de mannen achter Riva, René et Gaston, Klatsch! en dus The Goodmen. Misschien geen klinkende namen voor iedereen maar wel de makers van een aantal platen die we inmiddels toch wel onder de houseklassiekers mogen scharen.

Eén daarvan was dus Give it up! Een heerlijk, zomers klinkend nummer met veel trommels en een aanstekelijk melodietje. Het succes van het nummer bleef dan ook niet alleen beperkt tot de muren van de iT en de RoXY. Het bereikte een zesde plaats in de Nederlandse Top 40.

Maar nieuwe nummers verschenen en het liedje verdween langzaam weer achterin de platenkast. Totdat ik in 1995 de bekende trommels weer hoorde. Alleen ditmaal zong er iemand doorheen. Het was de omgekeerde wereld! Jarenlang had ik lachend mijn schouders opgehaald als mijn vader weer eens klaagde dat hij een van zijn favoriete klassiekers terug hoorde met 180 bpm, maar nu maakte ik het zelf door. En ik vond het erg! Een klassieker die een van míjn favoriete liedjes had verkracht.

Met lede ogen moest ik echter aanzien hoe ‘Fairground’ van Simply Red het succes evenaarde van The Goodmen. En nog steeds gebeurt het me te vaak dat ik de overbekende trommels hoor, even opveer, maar daarna zuchtend moet concluderen dat het wederom de cover betreft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten