zaterdag 29 augustus 2015

De platenkast van mijn vader - John Sebastian - Younger generation

Ik ben muziekliefhebber. Ik ben dus niet zo van teksten. Een mooie melodie, eventueel een snerpende gitaarsolo en ik ben "in the mood". Ik moet dan ook bekennen dat onze kinderen de muziek uit de jaren 60 en 70, die ik ze door de strot duwde, moeiteloos en foutloos meezingen, terwijl ik een beetje mee neurie, in mijn, in de puberjaren aangemeten, steenkolenengels.

Echter, er zijn uitzonderingen. Sommige teksten werken wel degelijk op mijn gevoel! Daartoe dalen we af naar het jaar 1969. We bevinden ons in middenin de hippiecultuur, met als hoogtepunt het Woodstock festival in augustus. John Sebastian, bezig aan een solocarrière na zijn vertrek uit de Lovin' Spoonful, vertolkte daar het nummer "Younger Generation" en droeg het nummer op aan een op het festivalterrein geboren baby. En ik draag het op aan de jonge (aspirant) vaders én moeders onder ons.

Waar leven is, is dood. En dat je daar niet moeilijk over hoeft te doen bewijst de groep "Blood, Sweat & Tears". Ook zij waren aanwezig op Woodstock. Maar wij doen het met de single. "And When I Die" is niet alleen een ode aan de dood, maar ook aan het leven! En zo is de cirkel weer rond, voor wie er aan mocht twijfelen.

And when I die, and when I'm dead
Dead and gone
There'll be
One child born, in our world
To carry on, to carry on
Geen opmerkingen:

Een reactie posten