dinsdag 25 augustus 2015

Shai - If I ever fall in love

Verreweg een van de mooiste verhalen uit de jaren ’90 is het verhaal van Shai. Een groepje jongens uit de Verenigde Staten wil graag doorbreken als R&B-band. Het wil echter maar niet vlotten met het succes en hun geld raakt op.

Ze besluiten om hun laatste spaarcentjes bij elkaar te schrapen en nog één keer een poging te wagen. In wanhoop melden ze zich bij Gasoline Alley Records. Die toont zich bereid om de jongens te helpen. Er is echter niet voldoende geld meer voor muzikale begeleiding en dus moeten ze ‘If I ever fall in love’ volledig a capella opnemen.

Het wordt toch op single uitgebracht en het bijzondere nummer slaat verrassend genoeg aan! Eerst in hun thuisland, waar het nét niet de hoogste positie bereikt. Acht weken lang staan zij op plaats twee en moeten zij alleen de evergreen ‘I will always love you’ van Whitney Houston voor zich dulden. Daarna zakken ze weer weg.

Maar opeens is er wél geld om een muzikaal arrangement aan het nummer toe te voegen. En als het wordt uitgebracht buiten de Verenigde Staten bestaat de CD-single uit maar liefst vier nummers, waarvan drie muzikaal ondersteunde versies. Maar ook in Europa en Australië valt men als een blok voor de a capella versie. In Nederland bereikt het liedje de 11de plaats.

Shai weet het enorme succes niet meer te herhalen. De nummers die de band daarna uitbrengt, komen niet verder dan de Amerikaanse landsgrenzen. Wel wordt ‘If I ever fall in love’ nog een keer bewerkt en uitgebracht als duet tussen boyband East 17 en zangeres Gabrielle. In Nederland weet het nét de nationale hitparade te bereiken maar na twee weken verdwijnt de cover alweer van het toneel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten