dinsdag 18 augustus 2015

Talk of the Town - Singin' in the rain

Grote kans dat ik de enige op de hele wereld ben die dit singletje nog in zijn bezit heeft. Het nummer werd amper gedraaid op de radio en heeft nooit de Top 40 gehaald. Volkomen onbegrijpelijk natuurlijk, want ‘Singin’ in the rain’ was met afstand het beste nummer van het duo Talk of the Town. Niet voor niets spendeerde ik er mijn zuurverdiende krantenloopgeld aan.

Maar nee, kennelijk had ‘muziekminnend’ Nederland meer op met de voorganger: The la-la song. Want in tegenstelling tot 'Singin’ in the rain' werd dat wél een grote hit in Nederland. Eerlijk is eerlijk: er zat ook een gróót schrijver achter. Jazeker, het nummer had een schrijver! John Spencer, ofte wel Henk van Broekhoven. Zijn belangrijkste bijdrage aan de nationale hitgeschiedenis tot dan toe: het poëtische hoogstandje Lana (O Lana, wat heb je gedana). En tja, dan is het natuurlijk nog maar een kleine stap naar Lala.

Eén ding weten we zeker. Aan de videoclip lag het in ieder geval niet. Die hadden ze namelijk niet! Ondanks dat wist 'The la-la song' uiteindelijk de top 10 te bereiken. Geen gekke prestatie voor de twee resident dj’s van discotheek 'Talk of the town' in Tilburg.

Met de opvolger 'Singin’ in the rain' gooiden ze het over een hele andere boeg. In plaats van een volgende carnavaleske meelaller kozen zij ervoor om aan te sluiten bij een muziekstijl die wél eeuwigheidswaarde had: happy hardcore. Ze doken de platenhistorie in om te kijken welke klassieker zíj eens een make-over konden geven en duikelden de soundtrack van de filmklassieker op. De keuze viel op de titelsong… Maar ja, opnieuw zonder videoclip… En dat is toch op zijn minst een beetje karig te noemen als je kiest voor een liedje uit de – volgens de kenners – beste film ooit. Of het daar dan ook aan lag dat hitsucces uitbleef...

Het duo probeerde het daarna nog één keer. En daarbij vielen ze terug op hun oude recept. Het resultaat: The kwek kwek song – niet met la maar met kwek – maar verder dan de skihutten in Oostenrijk kwam dat niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten