dinsdag 22 september 2015

B*E*D - Welles (verliefd geweest)

Na grote hits te hebben gescoord met Falco (Rock me amadeus) en Status Quo (In the army now) besloot het succesvolle producersduo Bolland & Bolland zich eind jaren ’90 op het serieuzere werk te richten. Geïnspireerd door de populariteit van buitenlandse boybands als Take That bracht het tweetal in 1995 de eerste Nederlandstalige jongensband bij elkaar.

De boyband kreeg de naam B*E*D en bestond uit drie jonge twintigers. Ze maakten hun debuut in een TV-show van Peter Jan Rens. In die show werd hun single 'Voor jou (ik spring van de hoogste berg)' voor het eerst gepresenteerd in smakelijke houthakkersbloesjes. Het concept bleek geslaagd: in korte tijd hadden ze vele huilende pubermeisjes aan hun voeten liggen.

Hun grootste hit moest toen nog komen: 'Welles (verliefd geweest)' bereikte de Nederlandse Top 40 maar het aantal bakvisjes bleek helaas niet voldoende om het een grote hit te laten worden. Verder dan de twintigste plaats kwam het liedje niet. De opvolger '1000 jaar (ga als je weg moet gaan)' schopte het niet veel verder. Het bleef steken op de 30ste plaats.

Wegens uitblijvend succes werd de band opgeheven in 1999. Maar in 2003 wilden twee van de drie heren graag een comeback maken. En hoe speel je je beter in de kijker dan via het Nationale Songfestival? De naam B*E*D werd tijdelijk terzijde geschoven en de twee probeerden met backing vocals van songfestivalveterane Mandy Huijdts (Frizzle Sizzle – Alles heeft een ritme) als A-Teaze de finale te bereiken. Helaas voor hen sneuvelden ze al in de voorronde.

In 2005 probeerden ze het nogmaals, maar dan weer als trio onder hun oude, vertrouwde naam. De single die voor nieuw succes moest zorgen heette ‘Meissie’. Zelf haastten ze zich te zeggen dat de comeback niet al te serieus moest worden genomen. En daar deden ze dan ook alles voor: de songtekst blonk nou niet bepaald uit in de spitsvondigheid (‘Meissie, je bent de nummer 1 op mijn lijssie, ik lik je af als een ijssie’) en in de clip bij het nummer lieten zij zich – zichtbaar nét iets te oud – omringen door net iets te jonge meiden. De gewenste comeback bleef dan ook uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten