vrijdag 25 september 2015

De platenkast van mijn vader - Ekseption - Beggar Julia's time trip

Ik heb onze kinderen altijd voorgehouden: "Je bent pas volwassen als je voldoet aan drie criteria; je drinkt koffie, je eet oude kaas én je houdt van klassieke muziek". Aan de hand daarvan moet ik vaststellen dat ze, nog, niet zover zijn. Ben ik daarin teleurgesteld?

Neen! Met name de klassieke muziek is ze nou niet bepaald met de paplepel ingegoten. Wellicht is dit het platform om, met terugwerkende kracht, dit manco op te vullen. Met als bijkomend voordeel dat de "post adolescenten" onder ons er ook nog wat aan hebben.

Om jullie niet meteen in "het diepe" te gooien beperk ik me tot een tweetal stukken, bewerkt door Ekseption. Scheelt me een hoop traplopen en het gesjouw van extra kaarsen. Toevalligerwijs maakte deze groep ook een sprong in de tijd met het conceptalbum "Beggar Julia's Time Trip". Het album verbeeldt de reis van een vrouw uit het jaar 900 door de tijd van toen naar het heden. 

Nou, met een beetje geluk kom ik haar nog eens tegen. Rond 1600 of zo! Toen componeerde, volgens de overlevering, Tomaso Albinoni het Adiago voor orgel en strijkers. Maar wij gaan voor Ekseption!


En als bonus Ekseption met Peace Planet oftewel Badinerie From Suite No 2 In B van Johann Sebastian Bach:

De originele versies kun je natuurlijk zelf downloaden. Wel eerst je broodje oude kaas wegspoelen met een slok koffie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten