dinsdag 20 oktober 2015

Chef - Chocolate salty balls

Telkens als ik dit nummer hoor denk ik: wat zou het grappig zijn als ik dit recept écht een keertje zou maken: Chef’s chocolate salty balls. Maar helaas… iemand was me al voor. En het blijkt nog lekker te zijn ook.

Denk niet in plaatjes. Wetende dat de Afro-Amerikaanse Chef een populair personage was uit de eerste series van South Park zou je bij zijn chocolate salty balls namelijk aan hele andere dingen kunnen denken. Zeker gezien zijn overvloedige, maar op zijn minst ongepaste adviezen over relaties en liefde aan South Park-‘children’ Eric, Kyle, Stan en Kenny. De kok doet met zijn ‘recipe for love’ ook niet heel erg zijn best om dit imago te veranderen.

Soulzanger Isaac Hayes was de stem achter Chef. Hij zong ook de grote hit die afkomstig was van het album 'Chef Aid: The South Park Album'. Op deze soundtrack gaven ook grote namen als Elton John, Wyclef Jean en Meat Loaf acte de présence. 'Chocolate salty balls' was echter de grootste hit en behaalde in Nederland de 6de plek in de Top 40.

De samenwerking tussen de programmamakers en Isaac Hayes werd echter beëindigd na een South Park-aflevering waarin Scientology-aanhangers Tom Cruise en John Travolta belachelijk werden gemaakt. En laat Isaac Hayes op dat moment nou óók een aanhanger zijn van deze ‘religie’…

Met het vertrek van Isaac Hayes zat er niets anders op: Chef moest sterven. En dat gebeurde in The Return of Chef. Maar Chef is dan al lang Chef niet meer. Hij is gehersenspoeld door een clubje dat zich ‘The Adventure Club’ noemt en de kok heeft inmiddels het brein van een kinderverkrachter.

Als hij een touwbrug oversteekt om bij het clubhuis van zijn ‘broeders’ te komen, wordt de overspanning getroffen door de bliksem. Meters valt Chef naar beneden… waar hij eindigt als feestmaal voor een bergleeuw en een grizzlybeer. Hij komt nog één keer terug, als Darth Chef, maar daarna is het afgelopen. Ook Isaac Hayes is inmiddels niet meer. Hij overleed in 2008 op 65-jarige leeftijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten