dinsdag 3 november 2015

Close II You - Baby don't go

Met wijd open gesperde monden stonden we vooraan. Volledig geconcentreerd op wat zich voor onze ogen afspeelde op dat geïmproviseerde podium. Zongen ze vals? Geen idee. Playbackten ze? Ik zou het niet meer weten. Het enige waar wij ons mee bezig hielden was die sensuele show die daar vlak voor onze neuzen werd opgevoerd. Hee! Knipoogde die blonde zangeres nu naar mij?

Close II You trad op in onze plaatselijke discotheek. Vijf prachtige meiden die ook nog eens een aardig moppie konden zingen. Al maakte ons dat als stoere kerels natuurlijk niet uit. We kwamen heus niet voor de zang!

En dat verklaarde waarschijnlijk ook gelijk het succes van de meidengroep. Hun nummers waren zó zoet dat het glazuur van je tanden afspatte maar de band wist daarmee wel een grote schare vrouwelijke fans aan zich te binden. Aan de andere kant vielen ook de jongens als een blok voor de vijf prachtdames en kochten de cd-single, al was het misschien alleen maar voor de cover. En als mannelijke happy hardcore fan had ik nog eens een extra excuus: de leadzangeres maakte vroeger immers deel uit van de Critical Mass.

Close II You was het Nederlandse antwoord op de Spice Girls. Alleen hield de meidengroep het in de oorspronkelijke samenstelling een stuk minder lang vol dan hun Britse voorbeeld. Al na het eerste bescheiden hitje, Nice & Nasty, stapte een van de dames al op. Het succes moest toen echter nog komen. Want de opvolger Baby don’t go werd een gigantische hit. Het liedje schopte het tot nummer vier in de vaderlandse hitparade.

Hun volgende single Somebody werd eveneens een grote hit en het album dat ze inmiddels hadden uitgebracht stond hoog in de albumlijsten. Maar het succes had ook een keerzijde. De vele optredens trokken een zware wissel op de dames. Ziekte zorgde ervoor dat er nogal eens eentje ontbrak en ook de geplande nieuwe single kwam maar niet van de grond. En zo zakte de band langzaam richting vergetelheid totdat ze helemaal verdwenen waren.

Ze probeerden nog twee keer terug te keren in de showbizz. Eerst als GTO (Girls Together Outrageously) en later nog via het TV-programma ‘The Comeback’ weer gewoon als Close II You. De laatste poging leverde nog de single Fuel to my fire op maar het gewenste succes bleef achterwege.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten