donderdag 19 november 2015

De platenkast van mijn vader - Chicago

....Was ik zomaar in slaap gevallen!

Dat trappen lopen valt ook niet mee op mijn oude dag. Tijd dus om voor de laatste keer die ellendige trap op te gaan, de kaars uit te blazen en uit de kast te komen. Nee, niet wat jullie denken, en ja, ik blijf mijn bijdrage leveren. Want wat had ik in mijn hand? De eerste lp van Chicago: The Chicago Transit Authority. Trouwens ook de oorspronkelijke naam van de band, maar op last van een personenvervoerbedrijf met dezelfde naam werd het Chicago.

Chicago was in eerste instantie een stevige rockband die niet vies was van jazzinvloeden, getuige de prominente rol van de blazers. Luister naar mijn favoriete nummer van die dubbel lp, én, in de geest van "Raad het Plaatje": welke plaat van welke groep wordt halverwege dit nummer bezongen? Trouwens je mag sowieso commentaar geven, of je het nu mooi vindt, of niet!


Zo, weer een beetje bekomen? Bereid je dan maar alvast voor op een nummer van hun tweede dubbel lp met de originele naam Chicago II. 25 or 6 to 4 is de laatste tak aan de vroege Chicago-boom, om daarna plaats te maken voor de meer gepolijste nummers als If you leave me now. Maar ik ga natuurlijk voor:


Mocht je ooit een van deze lp's tegenkomen, of alle twee? Aanschaffen die handel! En mocht je geen draaitafel (meer) hebben? Kom maar langs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten