dinsdag 10 november 2015

Dune - Are you ready to fly

Tussen al het Nederlandse happy hardcore geweld was er ook een Duitse act die in dat genre furore maakte: Dune. Nog steeds als van hun eerste single Hardcore vibes de eerste droge hardcore beats door de boxen naar buiten knallen, sprint heel dertigend en veertigend Nederland naar de dansvloer om een potje te hakken. Het is uitgegroeid tot een waar anthem voor de happy hardcore generatie.

Maar waar in de eerste hit nog vooral werd ingezet op de beat begon Dune steeds meer ruimte aan hun zangeressen te geven. Tot Dylaneske teksten is het nooit gekomen, maar het aantal gezongen regels verdubbelde op zijn minst!

En dat is waar ik werd gegrepen. Die prachtige, hoge vocalen, de heerlijke melodielijn, afgewisseld met die stevige beat: ik was verkocht. Opnieuw legde ik drie weken zakgeld bij elkaar en ik kocht Are you ready to fly. De weken erop liet ik geen moment onbenut om het nummer te beluisteren. Zo hard mogelijk en het liefst met ramen en deuren wagenwijd open… Iedereen moest dit juweeltje horen! Ik weet zeker dat zowel mijn vader als mijn moeder het zó weer mee kunnen zingen.

Na deze single werd het allemaal nóg melodieuzer met Rainbow to the stars (niet te verwarren met de happy hardcore-klassieker van DJ Paul Elstak) en het waanzinnig mooie Hand in hand. Ik stond dan ook op het púnt hun album te kopen. Maar toen kwam de Queen-cover Who wants to live forever. Daar schrok ik toch wel even van. Blegh! Een ballad! Maar Nederland was het niet met me eens: het succes was onverminderd groot. En uiteindelijk durfde ik het vermaledijde liedje ook te omarmen. Al was daar wel een remix voor nodig.

Daarna overspeelde de danceact echter hun hand. Ze probeerden het trucje te herhalen en recycleden andere popklassiekers. Maar het verrassingseffect was weg en Dune verdween in de vergetelheid. Totdat ik ze zag bij de eerste editie van Rainbow Rave in discotheek ZAK in Duitsland. Nu… Vele 90’s party’s later geef ik ze dan ook graag weer een podium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten