dinsdag 15 december 2015

2 Brothers on the 4th Floor - Christmas time

De 2 Brothers on the 4th Floor hadden eind 1996 al een indrukwekkend CV opgebouwd. Met hits als Dreams en Never alone scoorden ze al twee monsterhits en dat waren lang niet hun enige klappers. In het midden van de jaren ’90 betekende elke uitgebrachte plaat een directe top 10-hit. Niet zo gek dat ze gelden als een van de iconen uit de jaren ’90.

Maar je wilt jezelf natuurlijk niet alleen op 90’s-feestjes terug horen. Je wilt voorgoed je naam vestigen in muziekland. En wat is daarvoor de snelste manier? Juist! Een kersthit scoren. Gegarandeerd dat je dan in ieder geval jaarlijks op één zender 100 keer voorbij komt in november / december. Scoor je die ene grote kersthit, kun je de rest van je leven achterover leunen en hoef je in de aanloop naar de donkere dagen alleen te zorgen dat je IBAN bekend is.

De twee producers achter 2 Brothers on the 4th Floor bestudeerden dan ook goed wat de ingrediënten waren voor een kersthit en concludeerden dat hun zojuist uitgebrachte hit There’s a key een prachtige basis bood voor het gewenste kerstsucces. De melodielijn werd overgenomen, flink vertraagd – laten we niet te wild doen met Kerst – en er werden kerstbellen overheen geplakt. Voor de boodschap werd aangesloten bij dat warme Do they know it’s Christmas-gevoel. O ja… en een kinderkoortje ter afsluiting! Dat doet het altijd goed! Nog even wat Kerst in de titel zodat iedereen weet dat het hier een kersthit betreft en tadaa...!

Helaas… het bracht niet de eeuwigheidswaarde waar ze op gehoopt hadden. Het nummertje strandde roemloos in de Tipparade en of de single nog gedraaid wordt op die ene zender? Ik zou het niet weten. Maar de misstap werd de band vergeven. Na 1996 zouden ze nog een aantal hits scoren totdat in 1999 de koek toch echt op was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten