dinsdag 22 december 2015

Charly Lownoise & Mental Theo - This Christmas

Waar eind 1995 een groot deel van Nederland in foute kersttrui met de gourmetpannetjes in de hand zich bij de radio vervoegde om te luisteren naar al die ‘pareltjes’ die zo kenmerkend zijn voor die periode van het jaar, probeerde ik er zo ver mogelijk weg te blijven. Als rechtgeaarde puber had ik natuurlijk helemaal geen behoefte aan die warme, o-het-is-zo-gezellig familie-aangelegenheden. En stappen met mijn vrienden zat er met mijn 15 jaar ook nog niet echt in.

Maar boven in mijn slaapkamer met TMF was het al niet veel beter. De blije, sneeuwrijke kersttafereeltjes schreeuwden mij in de clips van Mariah Carey en Wham! tegemoet. Maar opeens werd ik omgeven door een stralend licht. Ik schrok. Een stem zei: “Wees niet bang, want ik kom je goed nieuws brengen dat het hele volk met vreugde zal vervullen: vandaag is de nieuwe single van Charly Lownoise & Mental Theo uitgekomen.”

Ik zei tegen mezelf: “Laat ik naar de platenwinkel in het dorp gaan om met eigen ogen te zien wat er zojuist aan mij bekend is gemaakt.” Ik ging meteen op weg en trof de single aan. Het nummer kreeg de titel This Christmas.

En het was een topnummer! Alle romantiek van het kerstfeest werd in het nummer weggebeukt en de blije, sneeuwrijke kersttafereeltjes in de bijbehorende clip waren een stuk beter te pruimen nu ik er die heerlijke happy hardcore-beat bij hoorde.

Eén vraag bleef echter wel bij mij hangen… Die zanger… wie is dat in ‘s hemelsnaam? Hij klonk zo verrekte bekend. Tot op de dag van vandaag was ik ervan overtuigd dat dit Lee Towers was maar ik kon hiervoor nooit de bevestiging vinden. En anders dan nu, waar de zangers en zangeressen over elkaar buitelen om een crossover te maken naar de dance, wilde je als gerenommeerd zanger in 1995 écht niet gezien worden met een house-act.

Maar nu, 20 jaar later, kwam er dan eindelijk een einde aan al mijn onzekerheid over dit issue. Het blijkt Mike Peterson te zijn. Wat? U kent hem niet? Schande! Lees deze tekst van het boekingskantoor maar even door. Het is een grootheid… geweest… in het oostblok. Nou ja, vooruit… Hij heeft dit jaar óók in de finale gestaan van het SBS6-programma Bloed, zweet en tranen. Weet u dat ook weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten