donderdag 24 december 2015

De platenkast van mijn vader - Kerstmis

Kerstmis en muziek! Voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. In mijn jonge jeugdjaren betekende dat meezingen met de Wiener Sängerknaben, de Wiener Sängerknaben en... de Wiener Sängerknaben.

Tot mijn zeventiende jaar. Toen kocht ik voor mijn vader, een erkend Ray Conniff aanhanger, de lp "We Wish You A Merry Christmas" van Ray Conniff and The Ray Conniff Singers, waarmee pardoes het complete muzikale "kerstmenu" was verdubbeld.

Tot op de dag van vandaag draai ik deze muziek, als startsein voor het opzetten van de kerstboom, tot misschien meer of mindere vreugde van onze kinderen. Maar dat mag je ze zelf vragen.


Naast een keur aan, hoofdzakelijk, klassieke kerst cd's, draaien we ook muziek in de sfeer van Kerstmis. Eén nummer daarvan wil ik graag met jullie delen. Het Pie Jesu, geschreven door Andrew Lloyd Webber, in de oorspronkelijke uitvoering van Sarah Brightman, in duet met de jongenssopraan Paul Miles-Kingston.

Hoewel het, als onderdeel van het Requiem Mass, meer te maken heeft met de dood, vind ik het toch passen in de kerstsfeer. Want, is er geen leven na de dood...?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten