dinsdag 8 maart 2016

DJ Madman - Meisje (zo lelijk als de nacht)

Het was met afstand de slechtste openingszin die ik ooit had gehoord en ik besefte dat ik met mijn versier-skillls ook echt niet moest proberen om met deze zin eens op grappige wijze het ijs te breken. Dat deed ik dan ook niet.

Nee, dan speurde ik liever vanaf mijn veilige plekje bij de bar de hele discotheek af. In de stille hoop dat er meisjes waren die zich – natuurlijk volkomen onterecht – aangesproken zouden voelen door dit nummer en huilend in een hoekje zouden staan. En dan zou ik naar ze toe lopen, mijn hand op hun schouder leggen en ze vertellen dat ze het meest prachtige wezen op aarde waren dat ik óóit gezien had. Gegarandeerd dat ze dan als een blok voor me zouden vallen.

U begrijpt, die meisjes waren er niet. En áls ze er al ooit waren geweest dan had ik waarschijnlijk na veel wikken en wegen uiteindelijk tóch mijn plekje bij de bar verkozen. Ik ben dan ook nooit verder gekomen dan mijn hand om mijn biertje.

DJ Madman ging met zijn Meisje je bent zo lelijk als de nacht wél voortvarend te werk. In 1997 steeg het nummer binnen no-time door naar de tweede plek in de Nederlandse Top 40 waar het vervolgens vier weken bleef staan.

Het commerciële succes van het nummer was voor de meeste Nederlanders de eerste kennismaking met een nieuw muziekgenre: ‘bubbling’. Een combinatie van hiphop en R&B maar dan met een beat die een stuk sneller was. Én een genre waarbij ook dansmoves hoorden die je op de gemiddelde familiebruiloft in ieder geval níet moest uitproberen.

De rapper bracht al snel een opvolger uit. Het grappige Trouw met mij (wil je ruzie met je familie) zou echter niet meer het succes van zijn eerste hit overtreffen. Daarna werd het stil rondom DJ Madman. Hij is echter nog steeds actief in de scene, treedt ook nog wel eens op en brengt zelfs nog wel eens een plaatje uit. Op zijn nieuwe website belooft hij binnenkort zelfs een heel nieuw geluid. We zijn benieuwd of we dat geluid binnenkort ook gaan horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten