dinsdag 3 mei 2016

Alizée - Moi... Lolita

Eigenlijk was ik te oud. Veel te oud. Ik zat al middenin mijn studie en hoe jong was zij nou helemaal in 2001? Zestien jaar? Maar goed… stiekem was ik wel een beetje verliefd op Alizée. Wat wilde je ook? Ze sprak de taal van de liefde, danste zo prachtig en dan was het ook nog eens een pláátje om te zien.

En ach… het arme kind had zo’n nare moeder. Dus ik stond al klaar met mijn witte paard om naar Frankrijk te galopperen en haar mee te nemen naar het mondaine Vaassen. Maar helaas… het is nooit wat geworden tussen Alizée en mij. Tóch het leeftijdsverschil ben ik bang.

Uiteindelijk maar goed ook… Want op haar 19de was ze al getrouwd en twee jaar later had ze een dochter. Dat had nóóit gestrookt met mijn carrièreplannen. Hoewel… mijn doel was toen vooral rijk worden. En dát was waarschijnlijk wél gelukt als ik het met Alizée had aangelegd. Het succes van haar debuutsingle Moi… Lolita was namelijk enorm. In Nederland kwam ze al op een verdienstelijke tweede plaats maar in een aantal andere landen bereikte ze zelfs de hoogste positie. En met het bijbehorende album werd ze de best verkopende Franse zangeres sinds lange tijd.

Het internationale succes stokte echter na die eerste hit. Met de opvolger L’Alizé behaalde ze in Frankrijk weliswaar opnieuw de nummer één-positie maar in Nederland bleef ze steken in de Tipparade. En ook in andere landen werd het geen hit.

De muziek die ze daarna maakte kwam niet meer verder dan de Franse landsgrenzen. Niet dat ze het niet probeerde. Om de kans op nieuw internationaal succes te vergroten bracht ze de singles van haar tweede album zelfs in het Engels uit. Het mocht niet baten. Geen van de liedjes gooide hoge ogen in het buitenland.


Ze stortte zich daarna volledig op haar gezin en het zou tot 2007 duren, voordat ze weer terugkeerde op het podium. Maar andermaal bleef mondiaal succes uit. Wel verscheen ze nog een keer met Will.I.Am op de bühne, als stand-in voor Britney Spears voor het nummer Scream & Shout. En zo werd ‘Britney bitch’, ‘Alizée bietch’. En dat klonk toch een stuk minder stoer.

2 opmerkingen:

  1. Grappig, ik woon ook in de mondaine dorp.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha wat leuk! En bedankt voor je reactie. Maar ook uiteindelijk niet getrouwd met Alizee zeker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen