dinsdag 17 mei 2016

Interactive - Forever young

Het was maar goed dat ik in 1992 nog niet zoveel radio luisterde. Want anders had ik het op mijn twaalfde gewoon zonder enige vorm van gêne meegezongen: Dildo van Interactive. Simpele tekst, lekkere beat, goede sound: het was in mijn hoofd gaan zitten en was er waarschijnlijk op de meest onmogelijke momenten uitgekomen. In de stad met mijn ouders, in de supermarkt in de rij voor de kassa, op de verjaardag van Oma…

Het was de Duitse variant van het alom geliefde maar ook zo verguisde Poing van Rotterdam Termination Source. En het werd nog een hit in Nederland ook. Het nummer reikte tot de 21ste plaats in de Top 40.

De twee heren achter Interactive waren Ramon Zenker en Jens Lissat. Ze hadden al eerder de smaak van commercieel succes mogen proeven. In 1991 stonden zij in de Duitse en Zwitserse hitparades met het early house-plaat Who is Elvis?

Maar na het gepionier in de house gooide de band het over een hele andere boeg. Tot ieders verrassing kwamen ze in 1994 terug in de hitparades met een happy hardcore-nummer: Forever young. De remix van de klassieker van Alphaville scoorde goed. In Nederland werd het zelfs een grotere hit dan het origineel. En nog steeds is het een nummer waarbij op vele 90’s party’s met veel plezier een hakje gewaagd wordt.

De opvolger Living without your love werd een bescheiden hit. Maar daarna zou Interactive niet meer terugkeren in de hitparades. En dat ondanks dat zij opnieuw hun bakens verzetten en trance-platen gingen maken. Een genre dat eind jaren ’90 weer aan een gigantische opmars bezig was.

Het DJ-duo zal echter geen moment wakker hebben gelegen van het verder uitblijvende commerciële succes. Ze hadden het druk genoeg met hun eigen projecten. Ramon Zenker had bijvoorbeeld nog hits als Bellini (Samba de Janeiro) en was de man achter Fragma (Toca’s miracle). Terwijl Jens Lissat met zijn Nederlandse maatje Voltaxx vele remixen verzorgde voor onder andere tranceact Delerium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten