dinsdag 10 mei 2016

Racoon - Blue days

Ik wil niet zeggen dat ik er gevoel voor heb. Dat ik mijn roeping heb gemist en succesvol had moeten zijn als manager van nieuwe bands. Ik was er ongetwijfeld schathemeltjerijk mee geworden. Want toen ik de band in 2000 voor het eerst hoorde wist ik het al: deze band, die heeft de potentie om uit te groeien tot een van de grootste Nederlandse bands ooit!

Maar ja… fris van de HAVO moest ik zo nodig studeren. Vond ik het kennelijk nodig om een diploma te halen. En zit ik nu met een studieschuld in plaats van met mijn kont op een strandstoel op de Bahama’s met een cocktailtje in mijn hand.

Ach ja… Het gaat zoals het gaat. Nu was het een ander die er met de poet vandoor ging. Míjn poet, want ik schafte destijds blijkbaar als een van de weinigen het singletje van Blue days aan. Een hartverscheurend nummer dat, ondanks dat het een 3FM Megahit was, slecht verkocht en daardoor niet verder reikte dan de Tipparade.

In 2002 kreeg ik de kans om mijn fout van toen te herstellen. Racoon werd aan de kant gezet door hun toenmalige platenmaatschappij Sony. Maar in plaats van de band onder mijn hoede te nemen, koos ik ervoor om nóg een studie te volgen. De vergissing van mijn leven, want een paar jaar later brachten ze hun volgende album uit… in eigen beheer.

En dát album werd een gigantische hit. Het stond maar liefst anderhalf jaar in de Album Top 100 en ook de singles van het album bereikten vrijwel allemaal de vaderlandse hitparades. Met de single Love you more als absoluut hoogtepunt.

En de rest is geschiedenis. Optredens op Pinkpop, de Vrienden van Amstel Live, uitverkochte theatertournees, een Nederlandstalige single die inmiddels als een echte klassieker mag worden beschouwd, een themanummer voor Serious Request, Bevrijdingsfestivals, Heineken Music Hall, Ziggo Dome... Wat dát allemaal had kunnen betekenen voor mij persoonlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten