dinsdag 7 juni 2016

Steps - 5 6 7 8

Iets dat in de jaren ’90 steeds populairder werd, was line-dancing. Hordes van met name oudere mannen en vrouwen hulden zich vrijwillig in cowboy-kleding om vervolgens keurig in een rijtje synchroon danspasjes uit te voeren. Toegegeven: het zag er vaak strak uit en jawel… ook ik heb wel eens een dansje gewaagd.

Maar dat was dan niet op de gebruikelijke hillbilly cowboy-muziek maar op de muziek van de in de nineties immens populaire dance-act Steps. Want hun hits leenden zich uitstekend voor deze dansstijl. En dan stond ik in de plaatselijke discotheek, met net zo’n blij hoofd als de Steps-mannen, handen in de zij, mijn linedance-pasjes uit te voeren, terwijl mijn vrienden zich langzaam maar zeker steeds verder van mij vandaan verwijderden. Geen meid die mij daarna nog aansprak. En die waren toch al zo dun gezaaid.

Steps had beduidend meer succes. Hun singles 5, 6, 7, 8 en Last thing on my mind werden grote hits. In België stond die laatste single zelfs maar liefst tien weken op de hoogste positie. In Nederland liep men wel iets minder warm voor de Engelse dance-act. De elfde plaats was het hoogste haalbare in de vaderlandse hitparade. De opvolgers One for sorrow en de dubbele A-kant Heartbeat/Tragedy bereikten wel de Top 40 maar schopten het niet ver.

Internationaal was Steps echter een gigantisch succesnummer. Ze hadden een eigen magazine, met fotostrips waarin de leden van de band allerlei avonturen beleefden, een eigen talentenshow, ze mochten mee op tour door de Verenigde Staten als supportact van Britney Spears en hoorden hun hit terug in de teen romcom Drive me crazy.

Ze hadden daarna nog veel hits. Vooral in het Verenigd Koninkrijk. Maar de geruchten werden in 2001 steeds sterker dat de band uit elkaar zou gaan. Steps ontkende echter in alle toonaarden. Ze wilden nog even cashen in de lucratieve Kerstperiode. Dat wisten ze maar nét te volbrengen, want op  Tweede Kerstdag 2001 hield de act het voor gezien, de fans in woede en verbijstering achterlatend. 

Maar zoals het een goede band betaamt, kwamen ze uiteindelijk weer bij elkaar. Dat gebeurde in 2011. Hun grootste hit van toen? Een geurenlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten