dinsdag 30 augustus 2016

Blind Melon - No rain

Daar stond ik dan… in mijn bijenkostuum met mijn tapdance-schoenen aan. Iedereen had wat ingestudeerd voor deze Bonte Avond. Het doel was om geld op te halen voor de eindreis van onze klas naar Barcelona. En nu was ík aan de beurt.

Alle ogen waren op mij gericht. Voorzichtig waagde ik mijn eerste pasjes en het ging best goed. Ik raakte steeds meer op dreef en voltooide uiteindelijk vol overgave mijn performance. Toen ik klaar was, maakte ik een buiging, knikte nog even beleefd naar het publiek en werd vervolgens zó hard uitgelachen dat ik huilend het podium verliet.

Vooruit… zó erg was het niet. Het was tenslotte op school en ik deed het voor alle ouders en leraren. Daarnaast was ik op eigen verzoek ingezet als humoristisch intermezzo en niet als tapdancer. Maar het gevoel was hetzelfde. Doodse stilte… Alleen de lach van die ene leraar die overál om moest lachen, bulderde door de toneelzaal.

Ik kon me op dat moment volledig identificeren met de ‘Bee-Girl’ uit de clip van Blind Melon. Het meisje dat in de clip weggehoond werd van het podium bleek in werkelijkheid dé motor achter het succes van de single. De video kreeg enorm veel airplay op muziekzender MTV en stuwde de single én het bijbehorende album naar miljoenenverkopen.

En opeens stonden ze in het voorprogramma van Neil Young en Lenny Kravitz, traden ze op op Woodstock ’94 en sloten ze de Voodoo Lounge-tour van de Rolling Stones af. Hun ster was rijzende maar toen gooide, zoals wel vaker bij musici, drugs roet in het eten. Shannon Hoon, de zanger van de band, werd op 21 oktober 1995 dood aangetroffen in de tourbus. De oorzaak: een overdosis cocaïne. Hij liet een dochter van 13 weken achter.

Het werd daarna nooit meer wat met Blind Melon. Het duurde maar liefst tien jaar voordat ze een nieuwe zanger vonden. Een zoektocht die de relaties binnen de band zodanig onder spanning zette dat ze in 1999 zelfs een tijd uit elkaar gingen. Hun avontuur met de nieuwe zanger duurde vervolgens maar een paar jaar. De band viel opnieuw uiteen maar vond elkaar weer in 2010. Niet meer om nieuw materiaal op te nemen maar alleen om op te treden. En daarbij worden ze bij tijd en wijle ondersteund door… de dochter van Shannon Hoon. En zo is de cirkel weer rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten