dinsdag 23 augustus 2016

Diana King - Shy guy

Het was de zomer van 1995. Een zomer waarin we flink werden verwend: van eind juni tot en met eind augustus was het heerlijk zomerweer. En dus lagen we elke dag te zonnen in het plaatselijke buitenbad.

En naast het bijna tropische weer, kregen wij die zomer nóg een ‘exotische’ verrassing. Van een van de vriendinnen uit de buurt was namelijk een nichtje overgekomen uit Engeland. Een leuke meid van onze leeftijd, zeker niet onknap, een geweldige flirt en dat maakte haar bijzónder interessant. Helemaal omdat ze ook nog eens geen woord Nederlands sprak. Spannender kon haast niet!

Het was diezelfde zomer dat Diana King in de charts stond met Shy guy. Een enorme hit. Maar liefst 13 weken was de Jamaicaanse in de Nederlandse Top 40 te vinden met als hoogste positie een derde plaats. Maar niet alleen in Nederland was de single een succes. Wereldwijd kwam het nummer hoog in de hitlijsten.

Shy guy gaf mij als verlegen puber hoop. Want de concurrentie in de strijd om de hand van deze Engelse schone was moordend en ik moest dus met een bijzondere tactiek komen om haar hart voor mij te winnen.

En waar al mijn vrienden een spervuur van steenkolenengels op haar afvuurden, hield ik me dus heel slim op de achtergrond. In de stille hoop dat zij óók niet op zoek was naar die ‘fly guy’, maar naar die ‘shy guy’. De tactiek werkte niet… ze ging er vandoor met de grootste praatjesmaker van ons allemaal. Ik moest het doen met die ene kus op de wang omdat ik zo ‘cute’ was.

En op Diana King zelf hoefde ik óók al niet meer te rekenen. Haar boodschap in de opvolger van Shy guy liet daar in ieder geval geen twijfel over bestaan: “Ain’t nobody, loves me better than you!” En dat had ze níet tegen mij…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten