dinsdag 16 augustus 2016

Wildstylez feat. Niels Geusebroek - Year of summer

Het zal november geweest zijn dat ik in de vroege ochtend over de A10 reed richting mijn werk. Het was nog donker en de koplampen van de auto’s aan de andere kant van de vangrail schenen in mijn ogen. Nog een beetje slaperig van weer een korte nacht hoorde ik opeens iets opmerkelijks uit mijn autoradiootje.

De opbouw van het nummer dat door de speakers klonk, had namelijk verdomd veel weg van een… hardstyle-nummer. Ik geloofde mijn oren niet. Hardstyle?! Op de commerciële radio?! Ik hield mijn adem nog even in want ik was de laatste tijd al een paar keer eerder teleurgesteld. Dan maakte ik me klaar om eens even lekker los te gaan op een beukende beat maar dan bleek het uiteindelijk een dubstep-plaat te zijn. Zelfde opbouw, maar een iets andere climax…

Mijn vermoeden bleek dit keer echter wel juist. Voor het eerst in mijn leven hoorde ik Year of summer van Wildstylez. Een samenwerking met Niels Geusebroek, voormalig zanger van de festivalband ‘Silkstone’.

Het was het allereerste en enige échte hardstyle-succes in de Nederlandse Top 40. Het plaatje schopte het zelfs tot de 3de plaats en sindsdien komt dit stukje muziekgeschiedenis elke zomer minimaal een paar keer voorbij op de radio. De single is daarnaast steevast terug te vinden in de top 10 van iedere lijst die maar iets met de zomer te maken heeft. En dat terwijl het nummer zijn hoogtepunt beleefde in januari en februari 2013.

En waar ik misschien stiekem gehoopt had dat we het muziekgenre vanaf dat moment vaker terug zouden vinden in de hitparades bleef het beperkt tot deze ene grote hit. Jawel, Wildstylez wist in 2013 nog één keer in de charts te komen met hun remix van Earth meets water van Rigby en ook mochten we Kaskade begroeten die in datzelfde jaar samen met Neon Trees een hit had met de Headhunterz-remix van Lessons in love maar die kwamen lang niet zo ver als Year of summer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten