dinsdag 27 september 2016

Meat Loaf - I'd do anything for love

Het is absoluut geen vriend van mij, Meat Loaf. Want met Paradise by the dashboard light is hij verantwoordelijk voor een van de door mij meest gehate nummers uit de muziekgeschiedenis, naast de Grease Megamix. Twee nummers waarvan de DJ van onze plaatselijke discotheek het nodig vond om ze werkelijk áltijd achter elkaar te draaien.

Maar goed… Ruim voordat ik mijn eerste stappen in een discotheek zou zetten vond ik Meat Loaf al niet leuk. In 1993 bracht de man namelijk een album uit, Bat out of hell II. En radiomakend Nederland raakte er niet over uitgesproken. Kennelijk was het erg lang geleden dat de man een volledig nieuw album had uitgebracht en nu was hij hélemaal terug. Ze vonden het allemaal geweldig! En ik? Ik vond er werkelijk niets aan. Plus dat ik van mening was dat iets uit mijn vaders tijd gewoon lekker in mijn vaders tijd moest blijven en dus niets te zoeken had in míjn tijd.

Er was echter niet onderuit te komen. Je werd op de radio doodgegooid met I’d do anything for love. En door al die airplay werd het óók nog eens een nummer één-hit. Dus elke vrijdag als ik de Top 40 luisterde, eindigde mijn luisterervaring met… Meat Loaf. En dat zes weken lang!

Totdat Nederland besloot dat Het pizzalied toch eigenlijk véél beter was. De meelaller van André van Duin stootte de plaat vlak voor de jaarwisseling van de hoogste positie. En ik moet zeggen: het voelde écht als een stukje genoegdoening dat uitgerekend dit schaamteloos slechte nummer de Amerikaanse zanger-acteur van zijn nummer één-plek beroofde.

Meat Loaf zal er echter geen nacht minder om hebben geslapen. De plaat die eind 1993 zulke hoge ogen gooide staat nog ieder jaar hoog in de Top 2000. En met Paradise by the dashboard light had hij toch al een klassieker die steevast terug te vinden is in de allerhoogste regionen van die lijst.


Maar dát is niet erg, want tegen de tijd dat die voorbij komt zit ik tóch al lekker met een oliebol in mijn hand de oudejaarsconference te kijken. I’d do anything for love wil ik als fanatiek fan van de Lijst der Lijsten echter nog wel eens treffen. Bij deze dan ook de oproep om dit jaar flink te stemmen op die plaat, zodat het nummer zo hoog mogelijk in de Top 2000 komt en ik hem niet meer hoef te horen. Alvast bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten