vrijdag 18 november 2016

De platenkast van mijn vader - Osibisa

Zondag 30 oktober. Ik heb het met zoon Erwin over een zeventiger jaren groep die ik bij 'Pa's platenkast' voor het voetlicht wil brengen: Osibisa, een zogeheten Afro-rockband met heerlijk oorspronkelijke muziek, waarmee de Afrikaanse landen op de muzikale kaart werden gezet.

Maandag 31 oktober, 08.45 uur. Van diezelfde groep hoor ik het, in mijn belevenis, meest afgrijselijke plaatje ooit door deze groep uitgebracht, gebombardeerd tot 'clip v/d dag' op Radio 5: The Coffee Song. Een cover die zelfs door de Muppets (wie kent ze niet) werd opgevoerd.

Nu weet ik dat 99,99 % van jullie het niet in het jonge hoofd haalt überhaupt deze zender op te zoeken, laat staan te beluisteren. Maar deze oude man verlangt ook wel eens naar zijn muzikale jeugd, vandaar! Welnu, ik ben voorlopig weer genezen en heb nóg meer heimwee naar hun eerste, titelloze debuutalbum, rechtstreeks uit de binnenlanden van Afrika.

Word wakker met de typische oerwoudgeluiden van The Dawn, dans met apen en olifanten op Music for Gong Gong en zing luidkeels mee met Ayiko BiaEn de The Coffee Song? Slechte koffie drink je niet!
Osibisa - The Dawn

Osibisa - Music for Gong Gong

Osibisa - Ayiko Bia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten