dinsdag 20 december 2016

Destiny's Child - 8 days of Christmas

Kerst draait niet alleen om de cadeaus! Nee… er is immers méér dan materieel bezit. Dus doe je net als het vriendje van Beyoncé en geef je als man haar niet alleen haar favoriete CD’s, maar ga je ook met haar dineren bij kaarslicht. Je doet haar niet alleen die diamanten piercing cadeau, maar schrijft ook een gedicht voor haar. En je zorgt dat je quality time met haar doorbrengt nadat je haar die Mercedes CLK hebt gegeven.

Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Wat een  prachtige kerstboodschap van Destiny’s Child! Natúúrlijk! Het hoeft ook niet per se allemaal geld te kosten! In die 8 days of Christmas hoef je het écht niet breed te laten hangen. Minder is méér!

Gelukkig was dát iets waar ik nooit over na hoefde te denken. Mij was het nog niet gelukt om een relatie tot Kerstmis te laten duren. Zelfs niet als ik op Eerste Kerstdag ging stappen met mijn vrienden. Die acht dagen had ik in 2001 überhaupt nog nooit vol gemaakt.

Want 2001 was het jaar dat de dames van Destiny’s Child hun kerstsingle uitbrachten. En ik vond hem leuk! Niet in de laatste plaats omdat het mij altijd deed denken aan de warme periode rond die dagen bij mijn ouders thuis. Volop kaarsen, gezelligheid, spelletjes doen, lekker eten en de kerst-LP van de Ray Conniff Singers op de achtergrond. Twelve days of Christmas was een van mijn favoriete nummers die dan regelmatig door de speakers klonk.


En het was dát kerstnummer waarop de single van de girlgroup gebaseerd was. Natuurlijk zullen de dames het niet van de Ray Conniff Singers hebben. Het nummer is een traditioneel kerstnummer dat al enkele eeuwen oud is. Maar de herinnering was er.

Alleen die 8 dagen… De 12 dagen kon ik nog wel plaatsen. Bij ons bleef de kerstboom altijd staan tot 6 januari. De dag dat de drie wijzen uit het Oosten bij de stal van Maria en Jozef arriveerden. Vanaf de geboorte van Jezus gerekend, 12 dagen.


Dat die 12 dagen een wel erg dure grap zouden worden voor de vriendjes van Destiny’s Child staat buiten kijf. Maar dat was niet de reden dat zij het beperkten tot 8… Nee, het lijkt erop dat het verwijst naar Chanoeka. Het Joodse lichtjesfeest dat ook altijd rond die tijd wordt gevierd. En dat duurt… 8 dagen. En dit jaar valt het begin van dit feest toevallig samen met ‘onze’ Kerst. Dus Happy Chanuka en een Merry Christmas voor iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten