dinsdag 21 februari 2017

Sensation - Rank 1 - Such is life

Het was bijzonder indrukwekkend. Vanaf de tribune keken we uit over stadion de ArenA. Nagenoeg iedereen had zich aan het kledingvoorschrift gehouden, wat het lichtspel werkelijk magnifiek maakte. En dan was het nog niet eens donker!

Het zou dan ook een magische nacht worden daar in Amsterdam. Omdat vrijwel iedereen in het wit was kon de lightjockey zich helemaal uitleven met zijn blacklights en zijn lasers. En dat deed hij naar hartenlust. Dat vergezeld van onze favoriete muziek maakte de eerste Sensation White tot een festival om nooit meer te vergeten.

De line-up was dan ook niet misselijk. Erick E, Roog, DJ Jean, Rank 1 en tranceheld Marco V gaven acte de présence met als afsluiter Michel de Hey. En steeds werden we opgezweept door De Stem. “Sen……Sation!” Telkens wéér een kippenvelmoment.

En wat destijds begon als een eerbetoon aan de in 2000 bij een auto-ongeluk omgekomen broer van ID&T-baas Duncan Stutterheim, groeide uit tot hét kenmerk van het festival: de witte kleding. Een unicum in de dancewereld.


Het concept sloeg aan en Sensation werd uitgebreid: er kwam een Sensation Black voor de hardere stijlen. En Sensation ging in 2005 zelfs internationaal. Eerst naar België en Duitsland, maar inmiddels zijn er zo’n 60 Sensations gehouden, verdeeld over 34 landen in 5 continenten. Een imposant CV.

Maar… dit jaar houdt het op. Althans, in ons eigen landje. Zaterdag 8 juli 2017 is de ArenA voor de laatste keer het decor van de Nederlandse editie van het festival. Organisator ID&T vindt het tijd voor iets nieuws. Zonde, maar dit monumentale feest verdient het óók niet om als een nachtkaars uit te gaan.

En… ik heb de herinneringen nog. Want op het moment dat ik het prachtige Such is life van Rank 1 hoor, ben ik direct terug in 2001, ruik ik opnieuw de geur, zie ik de lichten weer en hoor ik de muziek… Het is een belevenis die voor eeuwig in mijn herinnering gegraveerd staat. Geniet er nog even van. Kippenvel gegarandeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten