dinsdag 14 februari 2017

The Script - The man who can't be moved

 Het is wat mij betreft het ultieme liefdesliedje. The man who can’t be moved van The Script. De tekst is prachtig. De jongen met het gebroken hart die maar blijft wachten op die ene plek in de hoop dat zijn lief ooit naar hem terugkeert.

Maar dat had ik niet direct door. Eigenlijk vond ik alle nummers van The Script gewoon fijn om te horen. Hun sound lag mij. Prettige opbouw, lekkere melodielijnen, zo op het eerste gehoor niet te ingewikkeld. Het luisterde lekker weg. En terwijl ik keihard meezong in de auto, ontging mij de betekenis volledig.

Het was de Nederlandse singer-songwriter Nielson die mij de ogen, of eigenlijk de oren opende. Hij vertaalde het nummer en maakte er in 2014 De man die niet kan gaan van. En pas toen ik dat liedje hoorde werd ik mij bewust van de tekst. Wauw! Zó wanhopig… maar tegelijkertijd ook zó romantisch! Je vastklampen aan dat ene sprankje hoop dat zij óóit eens tot inkeer zal komen en dat zij dan precíes naar de plaats terugkeert waar je haar voor het eerst zag.

The man who can’t be moved werd met terugwerkende kracht mijn favoriete plaat uit de zeroes. Het omschreef namelijk precies het gevoel dat ik had nadat mijn eerste vriendinnetje het uit had gemaakt. En ook ik hoopte dat ik beroemd zou worden, ze mij dan op TV zou zien en weer helemaal verliefd zou terugkeren bij mij.

Ik heb uiteindelijk toch maar gewoon de scherven bijeen geraapt en mijn leven weer opgepakt. Het had ook niet veel zin gehad om op die plek te blijven. Het zwembad waar ik haar voor het eerst zag ging namelijk na de zomervakantie dicht en bestaat inmiddels al helemaal niet meer…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten