dinsdag 7 maart 2017

20 Fingers - Short dick man

Het moet geen pretje geweest zijn als je als man zo rond het einde van 1994 een blauwtje liep in de discotheek. Je zou na lang dubben je beste openingszin maar hebben gebruikt voor die ene prachtige meid en de DJ begint dit nummer te draaien. De dame in kwestie hoeft alleen maar naar je kruis te wijzen en de rest van de avond voel je je zó… klein dat je niets anders te doen staat dan je de rest van de avond te verschuilen achter een biertje aan de bar.

Nee, 20 Fingers bewees de zoekende man absoluut geen dienst met hun nummer Short dick man (gecensureerde versie: Short short man). Al was de beat heerlijk en de sound geweldig. Maar de Amerikaanse hiphouse-groep beleefde met hun debuutsingle het hoogtepunt ongeveer rond de feestdagen. Net de periode waarin de gemiddelde single man juist wat pósitieve aandacht kan gebruiken.

Het was dus even slikken en heel hard hopen dat de hype rond het nummer niet te lang zou duren. Na 11 weken was het in Nederland gelukkig gebeurd met al die onvriendelijke teksten en kon de vrijgezelle man weer opgelucht adem halen. In Frankrijk had hij het wat dat betreft zwaarder. Daar stond het nummer 23 weken in de charts waarvan drie zelfs op één.

De opvolger Lick it werd een stuk minder goed ontvangen. Terwijl de dames zich hiermee juist weer heel ópen opstelde. En 'size' leek ook niet meer uit te maken. Verder dan een 21ste plaats in de Nederlandse Top 40 kwam het nummer echter niet. Ook in Frankrijk kon de single het succes van zijn voorganger niet meer evenaren.

In Nederland zou het ook hun láátste wapenfeit zijn. Want daarna was het wel zo'n beetje gebeurd met 20 Fingers. Ze klopten nog wel twee keer op de poort van de charts maar een hit zat er niet meer in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten