dinsdag 28 maart 2017

3T - I need you

Je zou maar kunnen zeggen dat je hem in je achtergrondkoortje hebt gehad: de bestverkopende mannelijke artiest van het afgelopen millennium, de artiest van de eeuw, bezitter van acht Guinness World Records en maar liefst 15 Grammy Awards...

3T kan het zeggen. Vooruit, de link was natuurlijk erg snel gelegd en The King of Pop hielp zijn kleine neefjes graag op weg. Zo kocht hij hun eerste muziekinstrumenten voor ze, liet hij ze oefenen in zijn studio, produceerde hij hun eerste album Brotherhood en leerde hij ze zelfs wat dansmoves.

Maar de eerste stappen in de charts zetten Taj, Taryll en TJ toch echt zelf. Al zal de achternaam zeker meegeholpen hebben. Hun debuutsingle Anything werd een wereldwijde hit. Vervolgens scoorden ze nogmaals met 24/7 en pas bij hun derde single Why was oom Michael prominent te horen.

De jongens konden dan ook écht wel zingen. En ze hadden iets wat hun oom niet (meer) had: looks! Ze zagen er namelijk ook nog eens fantastisch uit. Dat, in combinatie met hun zwoele stemmen, zorgde ervoor dat menig tienermeisje naar de platenwinkel zwijmelde om de singles van het trio te kopen.

Zelf werd ik pas opgewonden van hun vierde plaat: I need you. Waar ik de eerste twee platen tegenover mijn gabbers nog kon afdoen als echte boyband-platen en ik hun duet met Michael Jackson ‘wel aardig’ zei te vinden: het kabbelde prettig voort, kon ik het bij I need you niet meer ontkennen. Ik vond het gewoon een te gek nummer. Met name het einde waar oom Michael helemaal losgaat, ondersteund door een gospelkoor, bezorgt me nog steeds kippenvel.

Daarna ebde mijn interesse voor 3T echter alweer gauw weg. Samen overigens met dat van alle andere Nederlanders. De laatste single van het album, Gotta be you, kwam niet verder dan een 24ste plaats in de Top 40. Ze zouden daarna nog één keer hun rentree maken met Stuck on you in 2004 maar keerden daarna niet meer terug in de hitparades.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten