dinsdag 11 april 2017

Anastacia - Sick and tired

Verschrikkelijk vond ik haar. Al vanaf haar eerste single I’m outta love. En waar velen haar juist roemden om haar gigantische strot, vond ik het vooral héél erg schreeuwerig. Waarom moest het allemaal toch zo hard?

Anastacia stond dan ook niet bepaald in mijn lijstje met favorieten. Maar in de zomer van 2004 kwam daar verandering in. Ik had een vakantiebaantje bij een krattenwasserij. En terwijl ik de vuile vleeskratten klaarzette voor de wasstraat, schalde Radio 538 door de speakers. Een grote hit op dat moment was Sick & tired. Van Anastacia. Die werd te pas en te onpas gedraaid. En misschien dat het kwam door de voor haar muziek uitstekend geschikte akoestiek – een enorme, nagenoeg lege loods – maar het nummer klonk gewoon lekker.

Eén ding weet ik zeker. Het kwam niet door de fijne herinneringen die ik daar opbouwde. Jawel, het was absoluut leuk werk, maar het was niet altijd een voorrecht. Zeker niet als ik aan de slag mocht met vuile vleeskratten die meerdere dagen achtereen bij 30 graden in de volle zon hadden gestaan. You do the math…

Vermoedelijk klonk de plaat zo goed vanwege de mannelijke zanger die meedeed op de plaat. Daardoor kreeg het nummer een heerlijk exotische, zomerse ‘touch’. En wat ook fijn was: je hoorde niet alléén maar Anastacia.

En waar ik altijd dacht dat de Amerikaanse zangeres voor het nummer ergens een lokale Afrikaanse beroemdheid had gestrikt, blijkt niets minder waar. Het is een sample uit het liedje Let the music play van Shamur. Een Italiaanse danceformatie die alleen in Griekenland en Finland de hitparades wist te bereiken. En met Afrika bleek het ook al weinig te maken te hebben. De tekst is in Punjab, een taal die met name in India en Pakistan wordt gesproken, en het betekent ‘Ik heb mijn hart gegeven aan iemand die het niks kan schelen’. Handig voor als u binnenkort een keer die kant op gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten