dinsdag 20 juni 2017

MC Rage - Fuck Macarena

Aanstaande woensdag begint de zomer pas officieel. Maar dankzij het mooie weer van de afgelopen dagen heb ik het plaatje inmiddels alweer een paar keer voorbij horen komen: Los del Rio met Macarena.

Tegenwoordig kan ik er redelijk mee omgaan maar in 1996 had ik een diepgewortelde haat tegen dit nummer. Het blije dansje, de twee veel te oude, Spaanse heren die een beetje mee mummelden op de muziek en daarmee óók nog een hit scoorden… Dat sloeg toch nergens op?! En dat terwijl ze het drie jaar eerder al hadden geprobeerd maar toen géén potten wisten te breken.

Maar het was met name de frequentie waarin hij in 1996 voorbij kwam die mij tot waanzin dreef. Ik kon nergens komen of hij was wel weer te horen. Op de radio, in de discotheek, in kroegen, op pleinen… Nergens was je veilig.

Het was dan ook een gigantische zomerhit. En waar we tot twee keer toe tot onze vreugde constateerden dat het kreng op zijn retour was, wist het plaatje ook weer even zo vaak de top 10 binnen te stijgen. Uiteindelijk stond het van mei tot en met november in de Nederlandse Top 40.

Toen werd het december… Andermaal klonken de eerste tonen van Los del Rio door de speaker. WTF?! Ik maakte aanstalten om demonstratief de discotheek te verlaten maar bleef toch even staan toen het nummer bruut werd onderbroken door een lange, valse schreeuw. En toen vervolgens de snoeiharde beats van MC Rage mijn gehoorgang binnen kwamen kon ik een brede glimlach niet meer onderdrukken.


Ik had me nog nooit zo begrepen gevoeld! Eindelijk iemand die korte metten maakte met dat verschrikkelijke nummer. En het deel van Nederland dat zich, net als ik, de hele zomer had verbeten, snelde naar de platenzaak om de single te kopen.

En al kon het met als hoogste positie een achtste plaat en een verblijf van 'maar' acht weken bij lange na niet tippen aan de prestaties van het origineel, het voelde wel als een stukje genoegdoening voor die vreselijke tijd.

2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar ja...je werd gek van dat nummer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha... en velen met je. Het was een erg geslaagd antwoord op die vreselijke zomerhit. Dank voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen