dinsdag 6 juni 2017

The Ultimate Seduction - The ultimate seduction

Het was in één woord geweldig! Armin Only in de Johan Cruijff ArenA. Vanaf de allereerste minuut: spektakel. Vuurwerk, een gigantisch scherm als decor, talloze gastoptredens, veel dansers en er kwam zelfs een heus fanfarecorps voorbij.

Maar halverwege de show viel het stil. Armin van Buuren begaf zich naar het midden van de ArenA. Het was tijd om terug te gaan in de tijd! We vierden tenslotte ‘20 years of Armin’. Vanaf boven zeilde een heuse draaitafel het stadion binnen en hij nam plaats achter de decks. In het half uur daarna draaide hij heel oldschool, mét vinyl platen, de ene na de andere klassieker aan elkaar.

Hij trapte af met house-monument Dominator van Human Resource. Vervolgens liet hij die naadloos overgaan in The ultimate seduction van The Ultimate Seduction. Verdomd! Ja die plaat! Totaal vergeten! Ook al zo’n nummer met een mythische status.Het is een van de bekendste nummers uit de begintijd van de house. De plaat haalde in 1992 nét niet de Nederlandse Top 40 maar liet zijn sporen na in de ‘scene’.


De producers die erachter zaten waren dan ook niet de minsten. DJ’s Boozywoozy en Ittybitty zouden later met DJ Greatski furore maken als de Klubbheads, maar zij stonden óók aan de wieg van het commerciële succes van DJ Paul Elstak. De eerste vijf top 10-hits van het Nederlandse happy hardcore-icoon waren van hun hand.

En nu kreeg de hit van het duo een fraai eerbetoon in een uitverkocht stadion van de grootste DJ van deze tijd: Armin van Buuren. En hoewel zijn jongste fans ongetwijfeld even de wenkbrauwen hebben gefronst, ging het merendeel van het publiek compléét uit zijn dak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten