dinsdag 4 juli 2017

Kelly Clarkson - Breakaway

Ik was radeloos. Mijn eerste échte vriendinnetje had het uitgemaakt en ik moest opnieuw als single december in. Een verschrikkelijke gedachte. Waar ik had gehoopt op éindelijk een romantische Kerst, kon ik dit jaar niet veel anders dan wéér aan te sluiten bij mijn familie. Óók gezellig, maar toch anders dan in al die blije Kerstclips.

Gelukkig waren mijn vrienden er ook en doken we, zoals dat hoort na een verbroken relatie, lekker de kroeg in. En de volgende dag werd ik wakker met een kater én een briljant idee: ik ging iets doen dat níemand, maar dan ook níemand van mij zou verwachten. Mijn eeuwige ideaalbeeld van huisje, boompje, beestje gooide ik overboord en ik besloot om een lange reis te gaan maken naar vér weg.

De bestemming werd Midden Amerika. En om ervoor te zorgen dat ik niet bleef plakken op de plek waar mijn vliegtuig landde – leer mij mezelf kennen – zette ik de aankomst in Guatemala City en het vertrek 4 maanden later vanuit San José, Costa Rica. 1.200 kilometer verderop. 

Een vriend waarvan wij allemaal vonden dat hij nodig eens op zichzelf moest gaan wonen, was bereid om tijdelijk mijn flatje te betrekken en 9 maanden later zat ik in het vliegtuig.

Het bleek uiteindelijk de beste beslissing van mijn leven. Wat een fantastische tijd was dat en wat heb ik veel mooie dingen gezien. Wat heb ik veel meegemaakt en wat een vrienden heb ik gemaakt. Inmiddels is het alweer bijna elf jaar geleden maar de herinnering is gebleven. Met mijn fotoalbum, maar ook mijn destijds uiterst hippe waarbenjij.nu-site staat nog steeds online.

Een van de liedjes die ik op mijn telefoon had meegenomen was Breakaway van Kelly Clarkson. Een nummer dat al in 2004 werd uitgebracht maar pas twee jaar later in ons land de hitparades zou bestijgen. Toepasselijker kon haast niet en het was dan ook niet zo gek dat dit mijn lijflied werd in die periode.

Het is een heerlijke powerballad van de vrouw die in 2002 historie schreef door de allereerste editie van American Idol te winnen. Ze was door vrienden aangemeld maar ze zal hen eeuwig dankbaar zijn. Het bezorgde haar een platencontract, een muzikale carrière en uiteindelijk een flinke koffer vol hits. En inmiddels heeft ook zíj een blije Kerstclip. Underneath the tree zorgt elk jaar weer voor een mooie stroom royalties zodat zij ook het jaar erop weer door komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten