dinsdag 18 juli 2017

Energy 52 - Cafe del mar

Wat wás het fantastisch… Mysteryland 1997 op Bussloo, dichtbij Apeldoorn. Ons állereerste dancefeest! Gewoon, de héle nacht. We konden ons er alleen niet zo heel veel meer van herinneren. Ja, een paar flarden. Een beginnersfout: hetzelfde tempo aanhouden als bij het uitgaan en dat stug volhouden totdat de zon weer op komt.

Desondanks, of misschien juist dáárom, waren we erg benieuwd naar de CD. Een driedubbelaar maar liefst! Die zou een aantal weken later worden uitgebracht en die móesten we natuurlijk hebben. Dus op de releasedatum togen we op het fietsje 6 kilometer verderop, want in ons eigen dorp waren er weliswaar twee platenzaken, maar die liepen hopeloos achter, zeker wat betreft dance.

Druk pratend en vol adrenaline liepen we de CD-winkel binnen. We hadden er even op moeten wachten maar nu zouden we hem eindelijk in handen krijgen. De Mysteryland-CD! We zagen ons al zitten voor ons stereosetje. Lekker nagenieten!

Maar na een paar minuten vruchteloos zoeken tussen de CD’s vertelde de eigenaar dat de release was uitgesteld. Wanneer hij nu zou uitkomen wist hij niet. Hij adviseerde ons een week later terug te komen.

Weken gingen er vervolgens voorbij. Elke week weer op dat fietsje, 6 kilometer heen, 6 kilometer terug en steeds weer dat teleurstellende bericht. En ondertussen was er een dilemma bij gekomen. Ging ik voor de club- of de hardcore-editie?! Ik wilde natúúrlijk de hardcore-editie, maar één nummer wilde ik per se óók op CD hebben: Cafe del mar van Energy 52.

Wát een fantastische plaat was dat. Lekker zomers, die heerlijke opbouw en dan die fenomenale climax. De CD-single kopen zat er echter niet in, want dan moest ik de Mysteryland-CD laten schieten. Maar ja… de kans dat ik het nummer op de hardcore-editie zou aantreffen was natuurlijk nihil. En op de club-editie kón hij haast niet ontbreken.

Een aantal weken later was de verzamelaar er dan eindelijk. En ik had mijn beslissing genomen: het werd tóch de hardcore-editie. We liepen de winkel binnen, maakten eigenlijk alweer aanstalten om rechtsomkeert te maken, maar dit keer had de eigenaar góed nieuws. Hij was binnen! Blij als een kind stonden we daar even later. De CD glom ons tegemoet. Geweldig! Maar het werd nóg mooier... want welke track zag ik daar op CD 3 staan? Juist!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten