vrijdag 25 augustus 2017

The stage is yours - Frenchcore

Voor The Stage is yours tappen we deze vrijdag uit een heel ander vaatje. Arjan Nieuwenhuis zet het genre Frenchcore in de spotlights. Frenchcore is een subgenre van de hardcore house en onderscheidt zich door het hogere tempo (190-250 bpm) en de vaak monotone, pulserende beat die maar door blijft gaan.

Zoals de naam al doet vermoeden ontstond de stroming in Frankrijk. De uit dat land afkomstige DJ Radium wordt gezien als de grondlegger van het genre. Het ontstond eind jaren ’90 uit de early hardcore waarna het zich steeds meer begon te ontwikkelen als een zelfstandig genre.

 Inmiddels heeft de stijl ook Nederland bereikt met als ambassadeur Dr. Peacock, artiestennaam van Steve Dekker. Hij richtte een eigen platenlabel op dat zich enkel en alleen op de frenchcore richt en geeft met Vive la Frenchcore! sinds 2013 ook eigen frenchcore-feesten.

Dekker kwam in aanraking met de frenchcore in de platenzaak waar hij het vinyl voor zijn eigen – toen nog bescheidener – feestjes kocht. Hij werd gegrepen door de muziek en heeft zich sindsdien ten doel gesteld de frenchcore naar een nog groter publiek te brengen.

En dat lukt hem aardig: het genre komt inmiddels veelvuldig voorbij op gerenommeerde festivals als Defqon.1, Nightmare Outdoor en Masters of Hardcore, waar het in de editie van dit jaar zelfs een eigen podium had. En ook aanstaand weekend is het genre te beluisteren op Ground Zero, waar het een prominente plek heeft op het Ruhr G Beat Events-stage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten