vrijdag 11 augustus 2017

The stage is yours: Intwine

Wat  ooit als een Happy? story begon voor de van Aruba afkomstige Roger Peterson met zijn band Intwine, eindigde in 2010 Not so happy met het opheffen van de band. Roger werd in 2002 bekend in Nederland met zijn abrupte breken met de eerste uitvoering van RTL's talentenprogramma Idols. Roger weigerde het wurgcontract te tekenen dat hij voorgeschoteld kreeg. 

Zijn deelname gaf zijn jaar eerder opgerichte band Intwine echter wel degelijk een boost. Met nummers als Happy?, Cruel man en Get outta my head bestookte de band de Nederlandse Top 40. Zijn carrière zat in de lift....

Na de eerste 2 albums (Intwine en Perfect), die het commercieel goed deden veranderde de band van samenstelling en stijl. De uitgebrachte albums vielen niet in de smaak bij het grote publiek. De hardere stijl deed het commercieel natuurlijk minder dan de mainstream rock van voorheen. De band verdween uit het oog van het grote publiek met als dieptepunt het afscheid in 2010.

Roger  gaf ooit het volgende aan over Idols: "Het programma is voor ons een kruiwagen geweest, maar tegelijk een blok aan ons been. Idols heeft veel geïnvesteerd in onze bekendheid. Daar zijn we het programma erg dankbaar voor. Maar mensen associëren ons toch met een programma waar niets goeds is uitgekomen. Wees eerlijk: die show is geflopt." Of het aan Idols lag dat er niet iets goeds uit is gekomen betwijfel ik zelf. De keuzes van muziek maken en goede nummers schrijven ligt immers aan een band zelf.

Inmiddels is Roger terug naar Aruba, waar hij nog voor klein publiek optreedt. Ik blijf het zonde vinden. Peterson was immers voorzien van een bijzondere stem, enigszins vergelijkbaar met die van Dinand Woesthoff. Roger kon prachtig laag zingen met een fluwelen stem, maar tegelijkertijd ook flink uithalen met een ietwat rauwe rockstem. Had nog prima gepast bij een hedendaags alternatief rockbandje wat mij betreft.

Om toch nog een kleine ode te brengen aan Roger Peterson, bij deze een optreden met één van mijn persoonlijk favoriete artiesten en tevens favoriete nummer. In 2006 trad Roger op met Intwine en K's Choice's Sarah Bettens in De Vrienden van Amstel Live met het nummer Not an addict. Luister en geniet:

(c) Mark Melgert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten