dinsdag 19 september 2017

Major Lazer feat. Showtek - Believer

Zucht… oktober 2016 was begonnen. En het was grauw en grijs. Ik moest nog even wennen, want met de warmste september ooit achter de rug was het vreemd om te moeten constateren dat de klimaatbeheersing in mijn autootje opeens warme lucht blies in plaats van koude.

Direct op deze toch wat trieste constatering hoorde ik echter zomerse, zonnige reggae-klanken door de speakers galmen. Het waren de tonen van het experimentele Good Swimma van Q Major feat. Freetown. Ik veerde op. Net wat ik nodig had!

Het nummer ging door. Een onheilspellende opbouw volgde. We werkten duidelijk naar een hoogtepunt toe. Ik hield me schrap en zette het volume wat hoger… maar helaas, de gehoopte climax bleef uit. Weer dat gebruikelijke dubstep gewauwel. Het volume ging weer omlaag en ik wiste het nummer uit mijn geheugen. Totdat… opeens was hij daar tóch… de beat. Na het tweede hoogtepunt knalde hij er wél in. En stevig ook! Yeah! Wat een geweldig nummer!

De afkondiging leerde dat dit Believer was. Een samenwerking tussen Major Lazer en het Nederlandse Showtek. En de jongens hadden een grote broek aangetrokken zo vertelde de discjockey. Hun voorspelling was namelijk dat dit dé zomerhit van 2017 zou worden! Ja ja… Het zonnige karakter was er dan wel, maar de timing kon niet héél veel beroerder.

En ook de bijbehorende video straalde nu niet bepaald zon, zee en strand uit. Sterker nog: het contrast kon bijna niet groter. Major Lazer en Showtek bleken zich om veel grotere zaken te bekommeren: de ellende in Syrië. De indrukwekkende clip is zeker de moeite van het bekijken waard. Het gaat over een jongetje dat voortdurend op de vlucht is voor het verschrikkelijke feit dat hij al zijn dierbaren kwijt raakte bij een bombardement. Pas wanneer hij dat vreselijke monster voorzichtig de hand reikt, is er weer iets van een sprankje hoop.

Ik besloot in ieder geval een bijdrage te leveren door ze in ieder geval in míjn lijstje met zomerhits te zetten. En hij kwam langs als een van onze weekendrammers. Eind oktober enterde het nummer vervolgens de Nederlandse Top 40, behaalde de 23ste plaats maar verdween na 12 weken weer uit de lijst. 

Maar goed… dat was 2016. En een liedje kan áltijd terugkomen. Geduldig wachtte ik dan ook de zomer van 2017 af. Ik hoorde hem toch nog regelmatig op de radio maar de re-entry van het nummer bleef echter uit. Laat staan dat het dé zomerhit van 2017 werd. Want die titel werd zonder twijfel een prooi voor Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten