vrijdag 16 februari 2018

De platenkast van mijn vader - Chubby Checker - The twist

We bevinden ons in het jaar 1960, de rock-'n-roll is bezig aan zijn laatste stuiptrekkingen. Geen beter moment voor de lancering van een nieuwe rage, zou je denken. Desondanks kostte het Chubby Checker veel overredingskracht én kilo's, vanwege het bijbehorend dansje, om de platenbonzen te overtuigen. Maar dankzij zijn vele optredens werd The twist uiteindelijk een wereldwijde hit.

Voor de jongeren onder ons: bij de twist (Engels voor draaien) wordt met het bovenlichaam een draaiende beweging gemaakt, waarbij de gebogen armen worden opgetild, terwijl het onderlichaam een tegengestelde beweging maakt. Daarbij de benen iets gebogen houden. En, niet onbelangrijk, je danst individueel. 

Voor mijn vader, liefhebber van de traditionele dansen zoals de tango en de foxtrot ( zoek maar even op) was dat, nog afgezien van de muziek, een doorn in het oog. Zodanig dat als mijn oudere zusters uit dansen gingen, hij steevast cynisch informeerde of zij hun eigen tegel bij wel zich hadden!


In 1988 deed Chubby Checker het nog eens dunnetjes over, samen met de Fat Boys. Ondanks zijn vergevorderde leeftijd draagt hij zijn "dansje" nog steeds uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten