dinsdag 24 april 2018

Tim Berg - Bromance

Het is altijd schrikken als er iemand overlijdt die jonger is dan ik. Maar ik moet er maar aan wennen, want het zullen er steeds meer worden. De dood van Avicii afgelopen vrijdag maakte echter wel een diepe indruk op mij. Met een carrière die nog lang niet op zijn einde liep, stierf de Zweedse DJ op 28-jarige leeftijd een vroegtijdige dood. Een groot verlies voor de muziek. Met zijn overlijden verdwijnt namelijk een van de belangrijkste DJ’s van het huidige decennium écht voorgoed van het podium.

In 2010 stond hij nog aan het begin van zijn loopbaan en leerden wij hem kennen als Tim Berg. Hij had de single Bromance uitgebracht. Een plaatje dat precies op het juiste moment werd gereleaset om een zomerhit te worden. En dankzij de zomerse klanken werd het dat ook.
 

Al kwam ik dáár pas deze week achter. Want ik hoorde het plaatje destijds maar zelden op de radio. Toen al niet meer zo fanatiek als vroeger met het volgen van de hitlijsten, wist ik niet beter dan dat het kennelijk dus maar weinig potten had weten te breken in de Nederlandse Top 40. Niets bleek echter minder waar. De single kwam aan het begin van de zomer binnen, schopte het tot een tweede plaats en verdween pas eind november uit de lijst.

En dat betekende ook nog niet het einde van het succes van het nummer. Want op het moment dat het hier de charts verliet, gaf Bergling het liedje een tweede leven. Hij bracht onder Seek bromance een vocale versie uit door het te combineren met Love U seek van de Italiaanse DJ Samuele Sartini. Een plaat waarop Amanda Wilson de zang verzorgde. Een Britse zangeres die wij dan weer kennen van haar successen met de Freemasons.

Seek bromance werd óók een grote hit. Weliswaar niet meer in Nederland en België, maar wel in de rest van Europa, waar het in verschillende landen de top 5 wist te bereiken. Het betekende het startschot van de indrukwekkende carrière van Avicii. Een carrière waar afgelopen vrijdag dus helaas een voortijdig einde aan kwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten