dinsdag 17 april 2018

Robin S - Show me love


Ik moest er even goed over nadenken toen een aantal van mijn vrienden het idee opvatten om op zaterdag 14 mei 2016 naar het concert van De Toppers in de ArenA te gaan. Een deel haakte al direct af – uit principe – maar ik niet. Ik wilde ze graag één keer hebben gezien.

Het thema paste mij ook wel: Royal Night of Disco. Niet omdat ik mij nou zo graag in een glitterpak hijs, maar meer omdat het mij een uitgelezen mogelijkheid leek om kennis te maken met het genre dat voor mij toch nog wel de nodige geheimen kent. En, niet geheel onbelangrijk: namens de jaren ‘90 was onder andere Robin S uitgenodigd. Haar had ik al eerder mogen bewonderen tijdens een 90’s party en toen had ze indruk gemaakt.

Er was echter wel één dingetje. Mijn vriendin was drie weken later uitgerekend van ons eerste kindje dus het kón maar zo zijn dat ik die avond voor het eerst vader zou worden. Oké… de kans was niet heel groot maar toch… Uiteindelijk besloten wij: het werd tóch Amsterdam! Al bleef zij thuis.

Ik heb van De Toppers genoten. Het werd één groot feest en ook het optreden van Robin S was sterk. Zij liet opnieuw zien dat zij op haar 54ste nog net zo goed kon zingen als in 1993. Wat een stem! Een stem die mij bij haar debuutsingle Show me love nooit zo was opgevallen. In mijn persoonlijke hitlijstje scoorde ze destijds maar weinig punten met dat nummer en ook in de échte Top 40 was het geen hoogvlieger.

De opvolger Luv 4 luv deed het wat dat betreft beter. Waar het in de officiële charts de vierde plaats bereikte stootte het in Erwin’s Top 40 zelfs door tot de hoogste stek. Maar Luv 4 luv horen we nooit meer, terwijl Show me love is uitgegroeid tot een echte 90’s-klassieker die anno nu nog steeds wel eens voorbij komt en in 2008, nota bene in de remix, alsnog een nummer één-notering wist binnen te slepen in de Nederlandse Top 40.

En nee… het is die avond níet gebeurt. Maar de volgende dag zat ik, nog wat slaperig van een korte nacht, met mijn vriendin wel in het plaatselijke ziekenhuis. En de woensdag erop waren wij ouders van een dochter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten