dinsdag 1 mei 2018

Stakka Bo - Here we go


Het was een bijzondere vakantie, want zo vaak kwamen wij niet in het buitenland. En dát we er al gekomen waren, mocht een wonder heten, want met zijn zessen én bagage, in de brandende zomerzon, in een middenklasser van respectabele leeftijd, zóveel kilometers rijden, dat was bijna onverantwoord. Maar we redden het, en we zijn uiteindelijk óók nog teruggekomen.

Maar ja, hoewel vakantie wel vrij van school betekende, kreeg ik helaas geen vrijstelling van de gebruikelijke huishoudelijke taken. Ook in deze stacaravan in Luxemburg moest er namelijk gewoon afgewassen worden. Maar ik had voor het eerst mijn eigen muziek mee. En ja, als ík moest afwassen, dan mocht natuurlijk ook míjn muziek op. Net zoals mijn vader zíjn muziek op had als hij aan de beurt was.

En hoewel Pin-Occhio mijn absolute favoriet was op dat moment, kwam ook dit plaatje veelvuldig voorbij. Stakka Bo, een Zweedse producer die met Here we go zijn enige hit scoorde, startte zijn carrière begin jaren ’90 en werkte in die tijd onder meer samen met Martin Eriksson. Iemand die wij later zouden leren kennen als eurodance-act E-Type.

In 1993 bracht hij echter dit plaatje uit. Het werd commercieel een behoorlijk succes met top 10-noteringen in diverse Europese landen en een iets bescheidener 23ste plaats in ons land. Maar het pakkende liedje zou nog in vele vormen terugkomen. Het werd gefileerd door Beavis & Butthead, kwam terug in romantische komedies als Prêt-à-porter en Never been kissed en was een van de liedjes in de video game UEFA Euro 2004.

Buiten zijn thuisland was het wel gelijk zijn laatste single die goed verkocht, want zijn hitsucces opende de deur naar een hele andere carrière. Een carrière die hij écht ambieerde: het regisseren van muziekvideo’s. En hij was er goed in, getuige het indrukwekkende rijtje van artiesten waar hij mee samenwerkte: o.a. clips van Madonna, Kylie Minogue, Robbie Williams maar ook de clip die uiteindelijk de laatste video van David Bowie zou blijken te zijn, waren van zijn hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten